English Nederlands
 
___

___

___

  Over ServiceImmo
  Klantervaringen 
  Over Frankrijk

  Feiten
        Regio's
        Bestuur
        Klimaat
        Transport
        Economie
  Bourgogne
        Steden
        Activiteiten
        Historie
        Overnachten
  Oriënteren
        Makelaar
        Deskundigheid
        ServiceImmo
        Woordenlijst

U bent hier: ServiceImmo makelaars  >  Over Frankrijk  >  Bourgogne  >  Steden  >  Boerderij Kopen Bourgogne

Een boerderij kopen in de Bourgogne in de omgeving van Auxerre

De Bourgogne zit vol met aantrekkelijke plaatsen waar u een boerderij kunt kopen. Zo ook de omgeving van de provinciehoofdstad Auxerre gelegen aan een rivier. Het is een oud stadje met een zeshoekig centrum vol Middeleeuwse boulevards en kasseienstraatjes. 's Avonds heeft u vanaf de rivieroever een onvergetelijk uitzicht op de de verlichte St.-Etiennekathedraal en de Germanusabdij. De voormalige Germanusabdij herbergt nu het Musťe d'Art et d'Histoire. In de crypte onder de abdij liggen de oudste fresco's van Frankrijk (9de eeuw). In dit deel van de Bourgogne staan diverse boerderijen te koop.


Maar als u een boerderij in de Bourgogne wilt kopen, is er meer aantrekkelijks in dit deel van de Bourgogne. De St.-Etiennekathedraal bijvoorbeeld heeft glas-in-lood ramen die tot de mooiste van het land behoren. Dikwijls worden er in de kathedraal orgelconcerten gehouden en tijdens het hoogseizoen is er het klank- en lichtspel.

Daarnaast is er het museum Lebland-Duvernoy, dat is gevestigd in een hotel uit de 18e eeuw. Hier ziet u tapijten uit die tijd van Beauvais, schilderijen van de 12de tot de 20ste eeuw en meubels.
De sfeervolle stad leent zich daarnaast prima voor een wandeling door de straatjes en langs pleinen en terrasjes. Dus overweegt u om een boerderij te kopen in de Bourgogne, denk dan ook eens aan de omgeving van Auxerre.

Boerderijen te koop in de Bourgogne

Wilt u noordelijker in de Bourgogne een boerderij kopen, dan is de omgeving van Sens misschien iets voor u. Sens is een minder bekende stad in de Bourgogne, maar heeft een enorm rijk verleden. In de tijd van de GalliŽrs was het een belangrijke stad en aansluitend werd het de hoofdstad van een Gallo-Romeinse provincie. Sens werd later zelfs een aartsbisschoppelijke zetel, in een zeer uitgestrekt gebied.

Een bezoek aan Sens brengt u langs een amfitheater, de thermen, een 16 km lang aquaduct en een kathedraal met mooie glas in lood ramen. Verder is er het stadsmuseum, waar niet alleen de schat van de kathedraal is ondergebracht, maar ook veel archeologische vondsten, waaronder een Gallo-Romeinse villa.

Wilt u een boerderij kopen in de het noordelijkere gedeelte van de Bourgogne, kijk dan eens in de omgeving van Auxerre en Sens.

Heeft u vragen over het kopen van een boerderij in de Bourgogne?

Mail ons via onderstaand formulier en wij helpen u graag verder.


sitemap