<
English Nederlands
 
___

___

___

  Over ServiceImmo
  Klantervaringen 
  Over Frankrijk

  Feiten
        Regio's
        Bestuur
        Klimaat
        Transport
        Economie
  Bourgogne
        Steden
        Activiteiten
        Historie
        Overnachten
  Oriënteren
        Makelaar
        Deskundigheid
        ServiceImmo
        Woordenlijst

U bent hier: ServiceImmo makelaars  >  Over Frankrijk  >  Bourgogne  >  Steden  >  Chalon-sur-Saone

Chalon-sur-Saône

Eén van de voornaamste musea in Chalon-sur-Saône is het museum Nicéphore Niépce. De illusterure meneer Niépce vond in 1816 het fototoestel uit. Niepce slaagde er als eerste in een beeld vast te leggen op een met zilverchloride doordrenkt blad. Het museum heeft een prachtige verzameling fototoestellen uit diverse perioden.

In Chalon-sur-Saône vindt u tevens een armenhospitaal dat ten tijde van de Renaissance tot stand kwam. Later is dit hospitaal uitgebreid met de erg mooie neo-klassieke apotheek.

Chalon-sur-Saône heeft een leuk centrum rondom de kathedraal van St.-Vincent en is zeker een bezoek waard.

Een belangrijk jaarlijks terugkerend evenement in Chalon-sur-Saône is het carnaval. Al een eeuw is het Carnaval van Chalon één van de mooiste en meest bekende van Frankrijk. Typisch voor het Carnaval van Chalon zijn de 'goniôts'. Dit zijn zeer lelijke en grappig geklede karakters ontworpen door de bevolking van Chalon.

De stad is verder bekend om haar culturele straatmanifestatie 'Chalon dans la Rue'. Sinds 1986 komen tijdens de maand juli straattheaterartiesten in Chalon bij elkaar, om hun talent en creativiteit aan het publiek te tonen. Het is één van de belangrijkste straattheaterfestivals in Eurpoa. Het publiek komt uit heel Europa naar Chalon-sur-Saône om dit festival bij te wonen.

sitemap