English Nederlands

___

___

___

  Over ServiceImmo
  Klantervaringen 
  Over Frankrijk

  Feiten
        Regio's
        Bestuur
        Klimaat
        Transport
        Economie
  Bourgogne
        Steden
        Activiteiten
        Historie
        Overnachten
  Oriënteren
        Makelaar
        Deskundigheid
        ServiceImmo
        Woordenlijst

 
U bent hier: ServiceImmo makelaars  >  Over Frankrijk  >  Bourgogne  >  Steden  >  Macon en Cluny

Mâcon en Cluny

Mâcon

Mâcon is de met bloemen versierde stad die veel Nederlanders vooral kennen als stop op de route naar het zuiden. De stad is omringd door de vele wijngaarden van de Mâconnais. Ten noorden van de stad staat het Maison Mâconnaise des Vins. Dit is een ideale startplaats voor een bezoek aan de wijngaarden en wijncaves.

Maar deze stad heeft ook een mooi oud stadscentrum. Op de Place aux Herbes kunt u onder meer het oude Maison de Bois bewonderen met zijn unieke houtsculpturen.

De Saint Vincent kathedraal in de stad dateert uit de 6e eeuw. De kathedraal werd tijdens de Franse revolutie verwoest. Nu staan er nog enkele delen, waaronder het voorportaal en de torens. Het panoramische zicht vanuit de zuidelijke toren op Mâcon en de Saône vallei is een bezoek waard. Dit gebouw is tegenwoordig het symbool van Mâcon.


Cluny

Een klinkende naam in de wereld van de abdijen. De plaats is gesticht in 910 en had op het toppunt van haar roem meer dan 1.000 gebouwen en 10.000 monniken. Deze monniken van Cluny hadden het in Europa eigenlijk voor het zeggen. De abdij was tot de 16de eeuw de grootste van de christelijke wereld. Pas met de opkomst van de Cisterciënsermonniken verminderde de macht en na de Franse Revolutie was deze macht compleet verdwenen.

Slechts een tiende van de abdij en de gebouwen is overgebleven. Maar dit is een bezoek meer dan waard. In het Musée d'Art en d'Archéologie kunt u met behulp van de talrijke sculpturen zien hoe groots de abdij vroeger was.

sitemap