English Nederlands
 
___

___

___

  Over ServiceImmo
  Klantervaringen 
  Over Frankrijk

  Feiten
        Regio's
        Bestuur
        Klimaat
        Transport
        Economie
  Bourgogne
        Steden
        Activiteiten
        Historie
        Overnachten
  Oriënteren
        Makelaar
        Deskundigheid
        ServiceImmo
        Woordenlijst

U bent hier: ServiceImmo makelaars  >  Over Frankrijk  >  Bourgogne  >  Tweede Huis Bourgogne

Een tweede huis in de historische Bourgogne

Zoekt u een tweede huis? Denk dan ook eens aan de historische Bourgogne! De Bourgogne is gelegen tussen noordelijk en zuidelijk Europa en is altijd een belangrijk kruispunt van wegen en beschavingen geweest. Met een rijke historie is het één van de mooiste regios. Niet voor niets hebben veel mensen al decennia lang een tweede huis in de Bourgogne. Hieronder leest u kort over een aantal te bezoeken locaties waar de geschiedenis nog letterlijk op straat ligt.

Op de pagina 'Steden' leest u tevens over de historie van diverse plaatsen in de regio.

Guédelon, de bouw van een middeleeuws kasteel
De meeste tweede huizen in de Bourgogne zijn oude huizen. Gebouwd met de hand door ambachtslieden. Als u wilt weten hoe het er bij de bouw destijds aan toe ging, kunt u gaan kijken in Guédelon. Tussen Saint-Sauveur-en Puisaye en Saint-Amand-en-Puisaye ligt het grote bouwterrein van Guédelon. Ongeveer 35 tot 40 ambachtslieden werken hier dag in dag uit aan de bouw van een kasteel zoals dat in de 13e eeuw gebeurde. De bouw is gestart in 1997 en het kasteel moet in 20 à 25 jaar klaar zijn. Op deze manier kunt u met eigen ogen zien, hoe uw tweede huis in de Bourgogne destijds gebouwd werd.


Alles wordt met de hand gedaan. Alleen het grondwerk waarop het kasteel wordt gebouwd is machinaal voorbereid. De locatie heeft men bewust gekozen omdat alles er voorhanden is:

- hout in het bos
- steen voor de bouw van het kasteel
- ijzer, in het steen voor het gereedschap
- zand, klei, kalk en leem in de grond
- water

De steenhouwers, timmerlieden, metselaars, houthakkers, de touwslager, de smid, de pottenbakker.... allemaal werken ze zoals dat ruim 700 jaar geleden ook gebeurde. De ambachtslieden dragen zelfs de middeleeuwse kleding. Als bezoeker kunt u door het project wandelen. De bouwers geven u daarbij graag uitleg. Een unieke manier om de bouwmethode van uw tweede huis in de Bourgogne van dichtbij te zien.

Prehistorische ontdekkingen

Voordat er (tweede) huizen in de Bourgogne waren, was er al leven in de Bourgogne. Er zijn in de Bourgogne een aantal prehistorische ontdekkingen gedaan. Dat bewijst meteen het belang van de Bourgogne in dat tijdperk. Zo vindt u in Arcy-sur-Sûre grotten waar de Cro-Magnon omstreeks 35.000 v.Chr. wandschilderingen hebben achtergelaten. Bij het archeologisch museum in Azé vindt u eveneens grotten. In één van die grotten zijn prehistorische afzettingen te vinden die teruggaan tot 300.000 v.Chr. Maar de meest bekende prehistorische site is wellicht de rots van Solutré. Meer dan 100.000 paardenskeletten werden er opgegraven. Over dit mysterie ziet u alles in het ondergrondse museum ter plaatse. Uw tweede huis in de Bourgogne is meer dan alleen een vakantieverblijf. Het is een plek waar veel historie zult vinden.

Een tweede huis in de Bourgogne tussen de Gallische overblijfselen

Wat bij de meeste mensen met een tweede huis in de Bourgogne nog het meest tot de verbeelding spreekt, zijn de Gallische overblijfselen. Mede te danken aan de populariteit van Astrix en Obelix. In het Musée du Châtillonnais vindt u een volledige reconstructie van het graf van de prinses van Vix. In 1953 werd haar ongeschonden, 2500 jaar oude graf opengelegd. Zij droeg nog steeds een prachtige gouden halsring en in haar graf werden vele voorwerpen teruggevonden. Eén daarvan is grootste bronzen vaas uit de Oudheid die ooit gevonden is, 164 centimeter hoog en volledig intact.

Maar hier houdt de ontdekkingsreis vanuit uw tweede huis in de Bourgogne niet op! Voor de volgende Gallische ontdekking gaat u naar Bibracte! Vijf eeuwen na Vix vestigden de Eduërs er zich. Hun hoofdstad was Bibracte. De Eduërs hebben interessante bouwwerken achtergelaten. Met de hulp van onze tijdgenoten werd een complete archeologische site waarheidsgetrouw nagebouwd. Het museum van de Keltische beschaving is gevestigd naast deze locatie en plaatst de kennis van Bibracte in een Europese context. U ontdekt er alles over het onafhankelijke Gallië en andere Keltische volkeren. En naderhand waant u zich als Astrix en Obelix in uw eigen tweede huis in de Bourgogne.

Tenslotte is er dé gebeurtenis van die periode. In Alésia (Alise) vond in 52 v.Chr. de slag plaats waarbij Julius Caesar heel Gallië bij zijn Romeinse Rijk inlijfde. Voordat hij dit kon doen, werden er kilometers lange versterkingslinies aangelegd, waarvan nog altijd overblijfselen zichtbaar zijn.

In Alise vindt u ook het standbeeld van Vercingétorix, de overwonnene. In Alise is het Alésiamuseum te bezichtigen waar het meubilair van de Gallo-Romeinse nederzetting op de Mont Auxois wordt getoond.

Bent u op zoek naar een tweede huis in de Bourgogne?

Als u meer wilt lezen over een tweede huis in de Bourgogne, bekijk dan ook eens de pagina's over het woningaanbod in de Bourgogne over een huis kopen in de Bourgogne en een chambre d'hotes kopen in de Bourgogne.

Heeft u vragen over een tweede huis in de Bourgogne?

Mail ons via onderstaand formulier en wij helpen u graag verder.


sitemap