English Nederlands
 
___

___

___

  Over ServiceImmo
  Klantervaringen 
  Over Frankrijk

  Feiten
        Regio's
        Bestuur
        Klimaat
        Transport
        Economie
  Bourgogne
        Steden
        Activiteiten
        Historie
        Overnachten
  Oriënteren
        Makelaar
        Deskundigheid
        ServiceImmo
        Woordenlijst

U bent hier: ServiceImmo makelaars  >  Over Frankrijk  >  Bourgogne  >  Steden  >  Tweede Woning Bourgogne

Een tweede woning in de Bourgogne in de omgeving van Autun

U bent op zoek naar een tweede woning in de Bourgogne en wenst daarbij een prettige omgeving. Eén van de mogelijkheden die u heeft, is een tweede woning in de omgeving van het Bourgondische Autun. Een stad met een rijke geschiedenis. De Romeinse Keizer Augustus schonk de Gallische Eduërs een nieuwe hoofdstad, Autun. De stad Autun is volledig ontworpen naar de Romeinse normen. Als enige in de Bourgogne zijn in Autun de prachtige stadsmuren bewaard gebleven, inclusief de twee toegangspoorten. Eén van de best bewaarde Gallische Tempels, die van Janus, en de Porte d'Arroux, de hoofdingang van de stad, maken van deze stad het "kleine Rome van Frankrijk".


Tweede woningen in de Bourgogne nabij het natuurpark en de stad

Als u kiest voor een tweede woning in de Bourgogne in de omgeving van Autun, dan bevindt u zich ook dicht bij het natuurpark. En ook de omgeving van Autun heeft aardige elementen. Het amfitheater aan de rand van de stad, het Augustodunum, in Autun was - met een diameter van 148 meter - één van de grootste in zijn tijd. Nog elk jaar in augustus worden er in dit theater stukken opgevoerd die de toeschouwer terugvoeren naar de Gallo-Romeinse tijden. Daarnaast herbergt het Musée Rolin de talrijke vondsten die gedaan zijn uit dit Gallo-Romeinse tijdperk.

Na de Romeinse tijd, heeft de architectuur van de stad zich in de Middeleeuwen verder verrijkt met onder meer de Cathédrale Saint-Lazare met haar mooie beeldhouwwerk.

Verder is Autun vooral een heerlijke stad om te slenteren, uit eten te gaan en terrasjes te pakken, of het nu zomer, winter, lente of herfst is. Overweegt u een tweede woning in de Bourgogne, kijk dan ook eens in de omgeving van Autun.

Heeft u vragen over een tweede woning in de Bourgogne?

Mail ons via onderstaand formulier en wij helpen u graag verder.


sitemap