English Nederlands
 
___

___

___

  Over ServiceImmo
  Klantervaringen 
  Over Frankrijk

  Feiten
        Regio's
        Bestuur
        Klimaat
        Transport
        Economie
  Bourgogne
        Steden
        Activiteiten
        Historie
        Overnachten
  Oriënteren
        Makelaar
        Deskundigheid
        ServiceImmo
        Woordenlijst

U bent hier: ServiceImmo makelaars  > Over Frankrijk  >  Bourgogne  >  Steden  >  Tweede Woning Kopen Nievre

Het kopen van een tweede woning in de Nièvre in de omgeving van Nevers

In de Nièvre zijn er diverse plaatsen waar u een tweede woning kunt kopen. Nevers, de hoofdstad van de Nièvre, is één van die plaatsen. De plaats is bekend om het gesponnen glaswerk en het geglazuurd aardewerk dat hier vroeger veelvuldig werd geproduceerd. Het was de hertog van Nevers, Lodovico Gonzaga van Mantua, die in de 16de eeuw diverse kunstenaars uit Italië liet overkomen om deze industrie hier te beoefenen. In het stedelijk museum en in verschillende kleine ateliers aan 'Rue du 14 Juillet' is dit nog te bezichtigen.

Maar het kopen van een tweede woning in Nevers is om een andere reden ook erg interessant. Nevers is een halteplaats op de bekende pelgrimsweg naar Santiago de Compostella. Elk jaar komen duizenden pelgrims naar de 'Espace Bernadette'. Sainte Bernadette uit Lourdes is begraven in het klooster van Saint-Gildard. Zij zou als meisje getuige zijn geweest van de verschijningen van Maria bij Lourdes. In 1866 kwam zij naar Nevers om zuster te worden in het klooster van St. Gildard en ze woonde tot haar dood in het klooster in Nevers. Om die reden zijn er diverse mensen die een tweede woning kopen in de omgeving van Nevers. En van hieruit vervolgens (vaak kosteloos) onderdak bieden aan de pelgrims.


Maar het kopen van een tweede woning in Nevers is om andere redenen ook aantrekkelijk. Het Palais Ducal (15e en 16e eeuw) bijvoorbeeld. Dit bekendste gebouw van Nevers, wordt beschouwd als één van de eerste châteaux aan de Loire. Het is versierd met een mooie brede Renaissance façade met veelhoekige torentjes. Daarnaast staat in Nevers de kathedraal van Saint-Cyr et Sainte-Julitte, die bijzonder is om de mix van Romaanse en Gotische stijlen.

Op het place Carnot in het hart van Nevers vindt u tal van gezellige bars, goede restaurants en kleine markten met regionale producten. Tevens vinden alle grote evenementen van de stad plaats op dit plein.

Koop een tweede woning in de omgeving van Decize (Nièvre).

Decize is een andere locatie in de Nièvre, waar u een tweede woning kunt kopen. Decize ligt buitengewoon mooi op een rotsachtig eiland in de Loire. Het is de plek waar de Aron en Loire samenvloeien en waar het Canal du Nivernais wordt verbonden met met het Canal Latéral à la Loire. Deze prominente locatie aan de belangrijke waterwegen heeft Decize een rijke geschiedenis bezorgt, waarbij door de eeuwen heen vele monumenten zijn gebouwd. De aanwezigheid van de Loire maakt het voor veel mensen interessant om op deze plek een tweede woning te kopen in de Nièvre.

Als u de stad bezoekt, kunt u de mooie Promenade des Halles ontdekken. Deze 985 meter lange promenade is samengesteld uit Platanen en lindebomen, die geplant zijn vanaf 1770. Daarnaast zijn de stadsmuren een bezoek waard. In de muren vindt u de poort van Marquis d'Ancre (men verondersteld dat deze in 1194 door de Graaf van Nevers is gebouwd), de torens en de Ravelin en Echuguette (vestingwerken uit de 16e eeuw). Tot slot is het Couvent des Minimes de moeite waard om te bezoeken. Dit klooster herbergt een prachtige Romaanse kapel, die dateert uit de 11e eeuw.

Wilt u een tweede woning kopen in de Nièvre, kijk dan ook eens in Nevers en Decize!

Heeft u vragen over het kopen van een tweede woning in de Nièvre?

Mail ons via onderstaand formulier en wij helpen u graag verder.


sitemap