English Nederlands

___

___

___

  Over ServiceImmo
  Klantervaringen 
  Over Frankrijk

  Feiten
        Regio's
        Bestuur
        Klimaat
        Transport
        Economie
  Bourgogne
        Steden
        Activiteiten
        Historie
        Overnachten
  Oriënteren
        Makelaar
        Deskundigheid
        ServiceImmo
        Woordenlijst

 
U bent hier: ServiceImmo makelaars  >  Over Frankrijk  >  Bourgogne  >  Steden  >  Vastgoed Kopen Frankrijk

Het kopen van vastgoed in Frankrijk in de omgeving van Dijon

U wilt vastgoed kopen in Frankrijk. Eén van de locaties om dit te doen is de omgeving van Dijon. Dijon ligt op een redelijke reisafstand en is goed te bereiken over de snelweg. Deze oude stad is een van de mooiste regionale steden die Frankrijk rijk is. De omgeving om Dijon is zeker het overwegen waard, als u vastgoed wilt gaan kopen in Frankrijk.

Dijon kent u wellicht van de mosterd, maar zo is de stad niet groot geworden. Het is de bruiloft van Philips de Stoute met Margaretha van Vlaanderen die van Dijon een regionale de hoofdstad maakte. De Stoute maakte van de regio een grote onafhankelijk mogendheid waarvan de stad Dijon de hoofdstad werd. Hij en zijn broers verwierven veel vastgoed in dit deel van Frankrijk en hun latere opvolgers werden machtige Europese heersers. De rijke burgers van deze welvarende regio haalden in die tijd de beste kunstenaars, schrijvers en muzikanten naar hun stad. Daardoor zijn tegenwoordig nog heel wat meesterwerken te bewonderen in het Musée des Beaux Arts.

Vastgoed te koop in Frankrijk

Maar als u overweegt om vastgoed in Frankrijk te kopen, is de stad Dijon om nog meer redenen interessant. In de omgeving van het Musée des Beaux Arts staat het Palais des Ducs. Daarachter ligt de Notre-Dame die in de toren een zes eeuwen oud uurwerk heeft. Dichtbij Place Darcy staat de kathedraal St.-Bénigne die een bezoek waard is vanwege haar crypte en het grote orgel.

In de 17e eeuw werd Dijon met al zijn vastgoed opgenomen in het Franse Koninkrijk, waarna het regionale parlement zich er vestigde. Dit had tot gevolg dat in de 17de en 18de eeuw veel staatslieden en diplomaten evenals rechters, advocaten en edelen naar Dijon trokken. Deze mensen kochten veel vastgoed in dit deel van Frankrijk, waardoor er veel chique privé-gebouwen, de zogenaamde 'hotels particuliers' zijn in Dijon. Een wandeling door Oud-Dijon voert u langs deze statige gebouwen, gesierd door de vele beeldhouwwerken.

Een andere bezienswaardigheid is het Chartreuse de Champmol, waar de artiesten uit Parijs en het noorden werden ontvangen en konden werken. Dit gebouw werd ontmanteld tijdens de Franse Revolutie. Het meesterwerk 'de put van Mozes' van de Nederlander Claus Sluter is er nog te zien. Het is een uitbeelding van de zes profeten uit het Oude Testament. Van deze levensgrote beelden uit de 14de eeuw is die van Mozes wellicht het grootste meesterwerk van Sluter.

Bent u van plan vastgoed te kopen in Frankrijk? Overweeg dan ook de omgeving van Dijon.

Heeft u vragen over het kopen van vastgoed in Frankrijk?

Mail ons via onderstaand formulier en wij helpen u graag verder.


sitemap