English Nederlands
 
___

___

___

  Over ServiceImmo
  Klantervaringen 
  Over Frankrijk

  Feiten
        Regio's
        Bestuur
        Klimaat
        Transport
        Economie
  Bourgogne
        Steden
        Activiteiten
        Historie
        Overnachten
  Oriënteren
        Makelaar
        Deskundigheid
        ServiceImmo
        Woordenlijst

U bent hier: ServiceImmo makelaars  >  Over Frankrijk  >  Bourgogne  >  Woning Kopen Morvan

Actief buitensporten? Koop een woning in de Morvan!

U zoekt een koophuis in Frankrijk? Dan kunt u ook eens denken aan het kopen van een woning in de Morvan, het natuurpark met veel groen en water. De Morvan is dť ideale regio voor iedereen die een woning wil kopen en houdt van buitenactiviteiten en natuur. Hieronder leest u over de mogelijkheden voor mensen die overwegen om een woning te kopen in de Morvan. Wilt u weten welke tochten u vanuit uw woning in de Morvan kunt maken? Kijk dan op de pagina over 'Steden rond de Morvan'.

De Morvan, een bijzonder gebied
Het natuurpark van de Morvan (Parc Naturel Rťgional du Morvan) is een beschermd berglandschap met een hoogte tot 900 meter, waar een aantal kleinere rivieren ontspringen. In dit gebied van 70 bij 50 kilometer liggen een aantal zeer aantrekkelijke recreatiemeren, die perfect zijn om te zwemmen, zeilen en surfen. Daarnaast kunt u als u een woning koopt in de Morvan kanoŽn, raften, paardrijden, klimmen, abseilen, mountainbiken, wandelen en in de winter langlaufen. Bij vissers zijn de meren in trek vanwege de aanwezigheid van heerlijke forellen.

Als u een woning wilt gaan kopen in de Morvan, is het raadzaam om na te denken welke deel van de Morvan het beste bij u past. De Morvan is namelijk aan de noordzijde niet hoger dan 600 meter, met een golvend landschap met veel bossen, heuvels, singels, wallen en water. De zuidzijde daarentegen, de zogenaamde Haut-Morvan, levert een totaal ander landschap op. Toppen van ruw graniet, uitgestrekte wouden, woeste rivieren, meren en een fantastische wildstand. Onze makelaar in de Morvan, adviseert u graag over dit onderwerp.


Een woning kopen in de Morvan: actief op het water

Als u een tweede huis wilt kopen in de Morvan is water altijd nabij. De regenval en de smeltende sneeuw van het voorjaar zorgen - samen met het granieten en dus ondoordringbare gebergte - voor kolkende beken en watervallen die overgaan in rivieren. Als u een woning koopt in de Morvan, kunt u op deze rivieren wildwaterkanoŽn en raften. Daarnaast worden deze rivieren gebruikt als transportmiddel voor de houtwinning, door de gevelde boomstammen met de stroom te laten meevoeren. Als u een woning koopt in de Morvan, houdt u er dan ook rekening mee dat het water niet te dichtbij kan komen...

Woningen kopen in de Morvan: dichtbij de natuur

Koopt u een woning in de Morvan dan kunt u prachtige wandelingen door het ruige landschap maken. Of het nu gaat om een korte wandeling in de omgeving van een lieflijk dorpje of een meerdaagse hike. Bij verschillende routes wordt gebruik gemaakt van de GR en ťťn van de routes naar Santiago de Compostella loopt langs het gebied.

Al wandelend tussen de heuvels, ziet u ontzettend veel van het landschap en het dierenleven. Onderweg kunt u genieten van de lokale keuken in de diverse dorpjes die u tegenkomt. De routes zijn over het algemeen goed aangegeven en kaarten en beschrijvingen zijn bij de plaatselijke toeristeninformatie te krijgen. U kunt verschillende kaarten kopen, om vanuit uw woning in de Morvan, de diverse routes te wandelen.

De Morvan leent zich ook uitstekend voor de sportieve fietser. Om vanuit de woning die u wilt kopen met uw toerfiets op stap te gaan, is misschien wat teveel gevraagd. Voor mountainbikers, zijn er daarentegen meer dan voldoende mogelijkheden. De kans is groot dat u vanuit de woning die u wilt kopen, dichtbij een mountainbikepad bent.

Wijngebieden rondom de Morvan
Koopt u een woning in de Morvan, dan zijn de wijngebieden niet ver weg. De wijncaves zijn een bezoek meer dan waard. U kunt met eigen ogen zien hoe wijn gemaakt wordt en proeven van de diverse soorten. Buiten de Morvan zijn een aantal grote wijnroutes, waar u bij de boerenwoningen wijn kunt kopen.

Kortom: De Morvan is niet voor iedereen geschikt, je moet er van houden. Maar houdt u van ruigheid en pure natuur, dan is het kopen van een woning in de Morvan mogelijk iets voor u.

Heeft u vragen over het kopen van een woning in de Morvan?

Mail ons via onderstaand formulier en wij helpen u graag verder.


sitemap