English Nederlands
 
___

___

___

  Over ServiceImmo
  Klantervaringen 
  Over Frankrijk

  Feiten
        Regio's
        Bestuur
        Klimaat
        Transport
        Economie
  Bourgogne
        Steden
        Activiteiten
        Historie
        Overnachten
  Oriënteren
        Makelaar
        Deskundigheid
        ServiceImmo
        Woordenlijst

U bent hier: ServiceImmo makelaars  >  Over Frankrijk  >  Bourgogne  >  Woningaanbod Bourgogne

De vele mogelijkheden rondom het woningaanbod in de Bourgogne

Uw overweegt het woningaanbod in de Bourgogne te gaan bekijken. Maar waarom is het woningaanbod in de Bourgogne interessant? Niet alleen vanwege het relatief gunstige prijsniveau.

Bekijk naast het woningaanbod in de Bourgogne ook eens de vele brocantes

Naast woningaanbod biedt de Bourgogne in het zomerseizoen wekelijks diverse sfeervolle brocantes. Boeken, een oud nachtkastje, gereedschap, een kistje vol met rommeltjes of een leuke kandelaar... werkelijk alles is te vinden.

Dus bent u op zoek naar woningaanbod in de Bourgogne, bezoek dan ook eens een brocante. Goed voor een gezellige middag struinen langs spulletjes of genieten van de lekkernijen die door de plaatselijke bewoners worden aangeboden. Voor wie echt op zoek is naar een unieke vondst is het een goed idee om vroeg in de ochtend te gaan, want de handelaren zijn er vaak al snel bij.

Bekijk het woningaanbod in de Bourgogne eens vanaf het water

Met een boot ontdekt u het woningaanbod in de Bourgogne op een wel heel bijzondere manier. Bij diverse verhuurpunten in de Bourgogne, kunt u een boot huren. Na een uitleg over de bediening van de boot en de sluizen, kunt u op pad. Het Canal de Bourgogne met haar toepasselijke naam (tussen Migennes en Dijon) en het Canal du Centre (tussen Chalon-sur-Saone en Digoin) zijn de waterwegen waarover u trekt.

Niet alleen het woningaanbod in de Bourgogne kan heel bijzonder zijn, ook de kanalen zijn een technisch hoogstandje. Er ligt zo'n duizend kilometer waterweg, waarvan de aanleg een ongelooflijk menselijk en technisch avontuur is geweest. Dit waanzinnige project was destijds nodig om transportverbindingen met sluizen en tunnels aan te leggen, zodat hoogteverschillen geen rol meer zouden spelen. U zult zien dat u het woningaanbod in de Bourgogne op deze manier heel anders gaat bekijken.

Wel heel bijzonder in de woningaanbod in de Bourgogne, zijn de verblijven van de sluiswachters. Echter de kans is zeer klein dat u van een dergelijke koopwoning in Frankrijk eigenaar zult worden. De nog aanwezige sluiswachters helpen u graag en zijn altijd bereid leuke tips te geven, zodat u weet welke ligplaatsen voor u geschikt zijn en waar u zo vanuit het water het terras van een restaurantje op kunt stappen.

Bekijk per fiets het woningaanbod in de Bourgogne

Houdt u van fietsen? Bekijk dan het woningaanbod in Bourgondie per fiets! De Bourgogne is gestart met een ambitieus project ‘Le tour de Bourgogne à vélo’. Een project om fietsen te stimuleren en de mooiste routes duidelijk weer te geven. Een ideale manier om het woningaanbod in de Bourgogne te bekijken. Oude jaagpaden langs de kanalen en spoorweggetjes zijn omgetoverd tot prachtige fietspaden. Van de 800 kilometer fietspaden/routes is 600 kilometer al in gebruik. Deze brengen u op de fiets door wijnvelden, mooie steden en over kleine landweggetjes. Het woningaanbod in de Bourgogne per fiets! Het overwegen waard!

Woningaanbod in de Bourgogne: het klimaat

Rondom het woningaanbod in de Bourgogne heerst een 'gematigd semi-landklimaat'. In de zomer is het er heerlijk warm en zonnig en grotendeels droog, op een verfrissende zomerbui na. Bekijkt u het woningaanbod in de Bourgogne, bedenkt u dan dat in het voor- en najaar de temperaturen aangenaam gematigd zijn. In de winter kan het af en toe regenen. Afhankelijk van waar u naar het woningaanbod in de Bourgogne kijkt, kan de winter u verrassen met een paar dagen betoverend witte heuvels.

Woningaanbod in de Bourgogne: nog vele andere redenen

Bovenstaande is slechts een kleine greep uit de mogelijkheden die Bourgondie u biedt, als u het woningaanbod in de Bourgogne bekijkt. Wat dacht van het mooie natuurpark met zijn beschermde landschap en zijn buitensporten, de meren, de schitterende flora en fauna, de route naar Santiago de Compostella, de Bourgondische keuken en last but not least... de wijn. Niet voor niets zitten de 3 beste Franse wijnbouwgebieden in deze regio.

Als u het woningaanbod in de Bourgogne bekijkt, vergeet dan niet te genieten van alles wat deze streek te bieden heeft!

Wilt u meer weten over het woningaanbod in de Bourgogne?

Elders op deze website vindt u meer informatie over het kopen van een woning in de Morvan. Bij klantervaringen leest u meer over het kopen van een woning in de Bourgogne en het kopen van een woning in de Nièvre.

Heeft u vragen over het woningaanbod in de Bourgogne?

Mail ons via onderstaand formulier en wij helpen u graag verder.


sitemap