English Nederlands
 
___

___

___

  Over ServiceImmo
  Klantervaringen 
  Over Frankrijk

  Feiten
        Regio's
        Bestuur
        Klimaat
        Transport
        Economie
  Bourgogne
        Steden
        Activiteiten
        Historie
        Overnachten
  Oriënteren
        Makelaar
        Deskundigheid
        ServiceImmo
        Woordenlijst

U bent hier: ServiceImmo makelaars  >  Over Frankrijk  >  Koophuizen in Frankrijk

Koophuizen in Frankrijk: Oriëntatie

U bent op zoek naar een koophuis in Frankrijk. Frankrijk is groot, kent vele verschillende streken, uiteenlopende klimaten en variŽrende bouwstijlen. Waar vindt u uw koophuis in Frankrijk? Om gericht te kunnen zoeken naar een koophuis in Frankrijk en de kans op het vinden van uw koophuis ook echt te vergroten, is het handig om vooraf uw wensen op een rij te zetten.


Denk daarbij aan de volgende punten:

De omgeving bij uw koophuis in Frankrijk?

Het droombeeld van een eigen koophuis in Frankrijk is voor iedereen verschillend. Voor de ťťn is het een koophuis midden in het groen, waarbij de bewoonde wereld ver weg is, voor de ander is het een koophuis in een gezellig dorp in Frankrijk met wat activiteiten naast de deur. Bedenk waar uw zich het prettigst voelt, als u een koophuis in Frankrijk gaat kopen. Een koophuis ‘en campagne’ in Frankrijk is prachtig, maar daardoor kan het zijn dat er voor de boodschappen een auto nodig is. In een dorpje zijn weer meer geluiden van leven en bedrijvigheid, wat weer niet altijd ‘de oase van rust’ geeft, die u wellicht hoopt te vinden.

Het klimaat bij uw koophuis in Frankrijk

Het klimaat zal mede een rol spelen bij de keuze voor het koophuis dat u in Frankrijk gaat kopen. Frankrijk is een groot land met veel verschillende weertypes. Waar het in de bergen kan sneeuwen in de winter, wordt het op hetzelfde moment in het Middellandse Zeegebied niet kouder dan 12 graden. Daarnaast zijn er vele verschillende microklimaten in Frankrijk te vinden, bijvoorbeeld doordat heuvels invloed hebben op de temperatuur en de neerslag in het gebied.

Van Midden-Frankrijk is bekend dat eigenaren van koophuizen het er het hele jaar door prettig vinden. De zomer is heerlijk warm, het voor- en najaar zijn gematigd en de winter laat zich soms gehuld in wit zien, maar echt koud wordt het niet. Niet voor niets zitten de 3 beste wijnbouwgebieden in Midden-Frankrijk.

Voor specifieke informatie over de plaatselijke weersomstandigheden in de omgeving van het door u gewenste koophuis in Frankrijk, kunt u ter plekke eens vragen aan de streekbewoners. Voor algemene informatie over het klimaat in Frankrijk, klik hier.

De reistijd naar uw koophuis in Frankrijk

Bent u van plan vaak op en neer te reizen naar uw koophuis in Frankrijk of wilt u uw koophuis in Frankrijk ook voor een weekendje weg kunnen gebruiken, dan moet de reisafstand niet al te groot zijn. De ervaring leert dat mensen die langer dan 7 ŗ 8 uur naar hun eigen koophuis in Frankrijk moeten rijden, na verloop van tijd minder vaak gaan. Er is een psychologische grens, waarbij mensen zich tot circa 800 kilometer comfortabel voelen. De meeste koophuizen in Midden-Frankrijk bereikt u tussen de 6 ŗ 8 uur rijden. U vindt er een zuidelijker klimaat en cultuur, zonder dat u al te vermoeid uit uw auto stapt.

Het toerisme bij uw koophuis in Frankrijk

Heeft u graag landgenoten in de omgeving van uw koophuis in Frankrijk of zit u liever uitsluitend tussen de Fransen? Toerisme betekent zeker in het hoogseizoen meer bedrijvigheid, meer mensen, leuke festivals en levendige Franse plaatsjes waar gezellige terrasjes geopend zijn. Maar u zult uw koophuis in Frankrijk ook moeten delen met meer landgenoten.

Midden-Frankrijk heeft leuke toeristische trekpleisters, vaak in de vorm van gezellige stadjes en historische bouwwerken. Deze worden afgewisseld door de prachtige groene heuvels die direct rust, ruimte en uitzicht bieden zodra u buiten de stadjes komt. Midden-Frankrijk heeft wat betreft toerisme en rust een goede balans. Er is voldoende toerisme om de omgeving van uw koophuis levendigheid te houden, maar te weinig om de cultuur in Frankrijk rondom uw koophuis te laten verdwijnen, zoals dat in grote toeristische accommodaties gebeurt.

Aandachtspunten bij koophuizen in Frankrijk

  • De zoektocht naar uw eigen koophuis in Frankrijk kan heel intensief zijn. Bekijk niet meer dan 3 tot 4 koophuizen op een dag, dat geeft voldoende stof tot nadenken en houdt het vergelijken van de koophuizen overzichtelijker.
  • Weet u nog niet welk type koophuis u in Frankrijk zoekt? Klik dan hier voor een uitleg.
  • Bent u nog niet zeker van de streek, huur dan eens een koophuis in een bepaald gebied.

  • Vooraf heeft u zich een beeld gevormd van uw koophuis in Frankrijk, de Franse idylle waar u in wilt wonen. Dit geeft een richting aan uw zoektocht. Maar wees ook realistisch. Niets is perfect in het leven. Probeer breder te kijken, luister naar ervaringen van anderen en sta open voor opties die u wellicht niet direct zelf had bedacht, maar die onverwacht positief kunnen uitpakken.

Heeft u vragen over koophuizen in Frankrijk?

Mail ons via onderstaand formulier en wij helpen u graag verder.


sitemap