English Nederlands
 
___

___

___

  Over ServiceImmo
  Klantervaringen 
  Over Frankrijk

  Feiten
        Regio's
        Bestuur
        Klimaat
        Transport
        Economie
  Bourgogne
        Steden
        Activiteiten
        Historie
        Overnachten
  Oriënteren
        Makelaar
        Deskundigheid
        ServiceImmo
        Woordenlijst

U bent hier: ServiceImmo makelaars  >  Over Frankrijk  >  Oriënteren  >  De makelaar in Frankrijk

De makelaar in Frankrijk

In Frankrijk kunt u op eigen houtje of met een makelaar op pad gaan. Zelf zaken regelen is lastig, als u onvoldoende verstand heeft van juridische zaken, lokale regelgeving en/of de taal in Frankrijk onvoldoende beheerst. Kiest u voor een deskundige makelaar in Frankrijk, dan mag u rekenen op een vakkundige begeleiding en duidelijke uitleg. Dat scheelt veel uitzoekwerk en onzekerheid. Een deskundige makelaar in Frankrijk bespaart u tijd en kosten.

Er zijn in Frankrijk zowel makelaars als bemiddelaars actief. De traditionele makelaar in Frankrijk (agent immobilier) is vaak meer een verkoper in opdracht van de eigenaar dan een bemiddelaar. Daarnaast zijn er nog agenten (agents commercial) die namens een makelaarskantoor werken.


Daarnaast moet u een onderscheid maken tussen mensen die (vaak via internet) actief zijn als een bemiddelaar tussen buitenlandse klanten en Franse makelaars en medewerkers van een makelaars kantoor in Frankrijk. Slechts een zeer gering deel van de buitenlanders die in de makelaardij in Frankrijk werkzaam zijn, heeft zich officieel met de juiste vergunning en papieren als makelaar gevestigd in Frankrijk.

De kwaliteit van de makelaar in Frankrijk

Carte professionnelle
Als u op pad gaat, is het belangrijk om te weten of een makelaar in Frankrijk officieel erkend is en dus in het bezit is van een eigen carte professionnelle. Dit is de enige legale manier om als makelaar in Frankrijk aan de slag te mogen. Werken als makelaar in Frankrijk zonder carte professionnelle is strafbaar en kan tot hoge boetes en een gevangenisstraf leiden. Het volstaat daarbij niet om iemand te kennen met een carte professionnelle en deze te gebruiken. De carte professionnelle wordt aan makelaars in Frankrijk afgegeven op persoonlijke titel. Een makelaar in Frankrijk, die in bezit is van een carte professionnelle, heeft indien nodig meer zeggenschap richting andere partijen en kan zo zijn klant beter vertegenwoordigen.

Kennis en deskundigheid
Een erkende makelaar in Frankrijk heeft naast een eigen carte professionnelle, een aansprakelijkheidsverzekering, staat ingeschreven bij de kamer van koophandel en heeft (indien van toepassing) een bankgarantie. Dit geeft u een aantal garanties en zekerheden. Dit is echter in de makelaardij in Frankrijk onvoldoende. Een aantal beroepsgroepen komen namelijk automatisch in aanmerking voor een carte professionnelle, ongeacht of zij de juiste kennis en deskundigheid bezitten. Een deskundige makelaar in Frankrijk is daarom tevens op de hoogte van alle actuele ontwikkelingen in de Franse markt en zal u servicegericht van dienst zijn.

ServiceImmo is in het bezit van de officiële vergunning voor makelaars in Frankrijk en heeft een eigen kwaliteitssysteem. Alle makelaars die voor ServiceImmo in Frankrijk werken, hebben tevens hun persoonlijke vergunning. Daarnaast is ServiceImmo continu bezig de kennis binnen de organisatie en die van haar medewerkers te vergroten.

Heeft u vragen over de makelaar in Frankrijk?

Mail ons via onderstaand formulier en wij helpen u graag verder.


sitemap