English Nederlands
 
___

___

___

  Over ServiceImmo
  Klantervaringen 
  Over Frankrijk

  Feiten
        Regio's
        Bestuur
        Klimaat
        Transport
        Economie
  Bourgogne
        Steden
        Activiteiten
        Historie
        Overnachten
  Oriënteren
        Makelaar
        Deskundigheid
        ServiceImmo
        Woordenlijst

U bent hier: ServiceImmo makelaars  >  Over Frankrijk  >  Feiten over Frankrijk  >  Koopwoning Frankrijk

Met de auto naar uw koopwoning in Frankrijk

U heeft een koopwoning in Frankrijk. Frankrijk is goed te bereizen. Over de weg komt u in alle uithoeken van het land.

Om bij uw koopwoning in Frankrijk te komen, beschikt het land over wijdvertakt netwerk van (betaalde) autowegen en lokale wegen met een gezamenlijke lengte van ongeveer één miljoen kilometer.

Wilt u naar uw koopwoning in Frankrijk, dan komt u veelal eerst over Autoroutes, de autosnelwegen. Autosnelwegen in Frankrijk kunnen worden onderverdeeld in staatswegen (routes vertes, 1.600 km) en privaatwegen (péages, 7.700 km) of een combinatie van beide (zoals bij ASF, SAPRR, Sanef en Cofiroute). Afhankelijk waar uw koopwoning in Frankrijk staat, zult u dus wel of geen tol betalen. Op en in de buurt van de péage ziet u blauwe borden met witte plaatsnamen, waarmee aangegeven wordt dat het om een péage gaat. Voor de diverse tolwegen gelden verschillende prijzen. De routes vertes hebben groene borden met witte plaatsnamen.

Er is echter een alternatief om bij uw koopwoning in Frankrijk te komen. Er bestaan de routes nationales of N-wegen. Deze zijn vergelijkbaar met de provinciale wegen, de routes departementales, ook wel als D-wegen aangeduid. Ook hier treft u groene borden met witte plaatsnamen. Hier betaalt u echter geen tolgeld. De lokale wegen, Chemins, worden als C-wegen aangeduid. Hier komt u witte borden tegen met zwarte plaatsnamen. Dit geldt ook voor de D-wegen.Snelheidslimieten
Let op! Als u naar uw koopwoning in Frankrijk toerijdt! Op de snelwegen geldt een maximum van 130 kilometer per uur (bij regen 110 km/uur). Op tolvrije tweebaanswegen met een middenafscheiding mag u maximaal 110 kilometer per uur rijden (bij regen 100 km/uur). Buiten de bebouwde kom is de maximum snelheid 90 kilometer per uur (bij regen 80 km/uur). Binnen de bebouwde kom mag 50 kilometer per uur worden gereden. U zult niet de eerste eigenaar van een koopwoning in Frankrijk zijn, die te snel aan wil komen en daarvoor diep in de buidel moet tasten.

Wanneer gaat u niet naar uw koopwoning in Frankrijk

Spitsuren
Er zijn momenten waarop u beter niet naar uw koopwoning in Frankrijk kunt rijden. De spitsuren bij de grote steden: Over het algemeen zijn deze op weekdagen van 7.30-9.00 uur en 17.30-19.30 uur. Op deze momenten is het beter om de toegangswegen tot de grote steden en de stadscentra te vermijden, want de kans is groot dat u stil komt te staan. Op andere momenten van de dag rijdt u veel sneller naar uw koopwoning in Frankrijk.

Mocht u toch in een file terecht komen, houd er dan rekening mee dat de vele motorrijders de ruimte tussen de auto's mogen gebruiken om door te rijden, vaak met hoge snelheid.

Zwarte Zaterdagen
Als er één moment is waarop u zeker niet naar uw koopwoning in Frankrijk wilt rijden, dan is dat zwarte zaterdag. In Frankrijk is het in de vakantieperiodes dan erg druk op de wegen. De drukste dagen, veelal op zaterdag, worden zwarte zaterdagen genoemd. Meestal verwacht men ook veel drukte op de wegen tijdens de overige dagen in de weekenden van de zwarte zaterdagen.

Kortom: Als u het een beetje goed plant, kunt u vlot en probleemloos naar uw koopwoning in Frankrijk rijden.

Heeft u vragen over een koopwoning in Frankrijk?

Mail ons via onderstaand formulier en wij helpen u graag verder.


sitemap