English Nederlands
 
___

___

___

  Over ServiceImmo
  Klantervaringen 
  Over Frankrijk

  Feiten
        Regio's
        Bestuur
        Klimaat
        Transport
        Economie
  Bourgogne
        Steden
        Activiteiten
        Historie
        Overnachten
  Oriënteren
        Makelaar
        Deskundigheid
        ServiceImmo
        Woordenlijst

U bent hier: ServiceImmo makelaars  >  Over Frankrijk  >  Feiten over Frankrijk  >  Woningaanbod Frankrijk

Het woningaanbod in Frankrijk

Woningaanbod en klimaatzones
U bent op zoek naar woningaanbod in Frankrijk. Als u op zoek bent naar woningaanbod in Frankrijk, moet u bedenken dat er in Frankrijk 3 verschillende klimaatzones zijn.

Woningaanbod in Frankrijk met een zeeklimaat

Zoekt u naar woningaanbod in Frankrijk in een gebied met een zeeklimaat, dan moet u rekening houden dat de droogste maand van het jaar een gemiddelde maandneerslag heeft van tenminste 30 mm. Daarnaast zal de neerslag ongeveer gelijkmatig verspreid vallen over het hele jaar. Zoekt u naar woningaanbod in Frankrijk met een zeeklimaat, dan zijn de zomers vaak fris. In Frankrijk heerst dit klimaat ten westen van de lijn Bayonne-Lille.

Woningaanbod in Frankrijk met een semi-landklimaat

Zoekt u woningaanbod in Frankrijk in een wat extremer klimaat, dan kunt u zoeken naar woningaanbod in een semi-landklimaat. Strenge winters en warme zomers kenmerken het semi-landklimaat.

In tegenstelling tot het zeeklimaat heeft het semi-landklimaat extremere temperaturen in zomer en winter. Het zijn gebieden in Frankrijk met woningaanbod die ver(der) landinwaarts liggen. Zonder zee of ander groot wateroppervlak in de buurt. De matigende invloed van de oceanen is er klein. Doordat de relatief droge landoppervlakken makkelijk opwarmen en afkoelen worden de temperaturen in de zomer extreem hoog, en in de winter zeer laag. Zoekt u naar woningaanbod in Frankrijk en houdt u zowel van een activief leven in de zomer als in de winter, dan kunt u overwegen om naar woningaanbod te kijken in de Elzas, de Lorraine, langs het RhŰnedal, in de Alpen, de PyreneeŽn en het Centraal Massief.

Woningaanbod in Frankrijk in een mediterrane klimaat

Zoekt u woningaanbod in Frankrijk in het zuiden, dan komt u in het mediterrane klimaat, met zachte winters en hete zomers. Dit woningaanbod in Frankrijk concentreert zich, rond de Middellandse Zee. De droogste maand in de zomer heeft een gemiddelde maandneerslag van minder dan 30 mm. Zoekt u naar woningaanbod in dit deel van Frankrijk, dan moet u er rekening mee houden, dat er momenten kunnen zijn dat er spaarzaam om moet worden gegaan met water. De natste maand in de winter heeft tenminste gemiddeld driemaal zoveel neerslag dan de droogste maand in de zomer.

Bent u op zoek naar woningaanbod in Frankrijk? Lees de persoonlijke ervaringen over een woning kopen in Frankrijk en over een kasteel kopen in Frankrijk.

Heeft u vragen over het woningaanbod in Frankrijk?

Mail ons via onderstaand formulier en wij helpen u graag verder.


sitemap