English Nederlands
 
___

___

___

  Over ServiceImmo
  Klantervaringen 
  Over Frankrijk

U bent hier: ServiceImmo makelaars  >  Over ServiceImmo  >  Klantervaringen  >  Boerderij Kopen Frankrijk

Boerderijen kopen in Frankrijk.

Een boerderij kopen in Frankrijk, bleek nog een hele toer... De negende boerderij in Frankrijk, bleek pas de boerderij te zijn die Koos wilde kopen. Een plek die bood wat ze zocht: veel ruimte voor alle dieren en de gelegenheid tot het bieden van onderdak aan gasten. Maar voordat ze bij haar huidige boerderij vond, had Koos vele andere boerderijen gezien die in Frankrijk te koop stonden.

De bezichtigingen in Frankrijk begonnen in 2006. In eerste instantie werd gezocht in de Haute-Saone. Later kwamen daar ook andere streken bij, binnen acceptabele reisafstand van Nederland.
En over die bezichtigingen kan Koos een boek vol schrijven! In de Haute-Saone stond bijvoorbeeld een gebouw te koop, dat bij aankomst al verkocht bleek te zijn. Helaas was ze voor niks gaan rijden! Ook zag ze een aardige boerderij, maar die bleek wel erg eenzaam tussen de graanvelden te liggen. Voor zichzelf, maar zeker ook voor toekomstige gasten moet er wel iets te doen zijn in de omgeving. Zo bezocht ze een keer een oude boerderij die in Frankrijk te koop stond, maar waar de modder overal kniehoog lag. De elektriciteitsdraden hingen daar als spinnenwebben los aan de muur en het kleine hokje in de tuin bleek nog dienst te doen als toilet. Bij iedere boerderij die werd bezocht was er wel iets wat niet klopte. Een geschikte boerderij kopen in Frankrijk, bleek nog een hele kunst.Maubranche was de negende boerderij die ze in de Frankrijk ging bekijken. Vrienden woonden in de buurt en vertelden dat het een prima boerderij was, dat helaas veel leeg stond omdat de toenmalige eigenaren er nauwelijks gebruikten van maken. Koos ging kijken met Sjoerd en was verkocht. De boerderij die ze in in Frankrijk wilde kopen, was eindelijk gevonden.

Een boerderij te koop in Frankrijk

Bij Maubranche klopte alles wťl wat er in de advertentie had gestaan. ServiceImmo had niks weggelaten of mooier gemaakt. De boerderij had alles wat ze zocht: veel grond voor de dieren, een degelijke stal met een goed dak en een gezellig, ruim woongedeelte met mogelijkheden voor gasten. De omgeving van is geliefder bij toeristen en beter bereikbaar dan de Haute-Saone. En dat is goed om te weten voor toekomstig gasten!

En toen kon eindelijk de langverwachte overstap naar Frankrijk worden gemaakt. De boerderij in Nederland werd verkocht, de maatschap bij de dierenartsenpraktijk werd opgezegd en de verhuizing werd voorbereid. En dat hield meer in dan een paar meubels versjouwen! In totaal vertrokken 24 schapen, 2 ezels, een paard, een pony, 4 katten en 3 honden naar Frankrijk. Een hele onderneming. Het schapentransport per vrachtwagen duurde maar liefst 11 uur en de trailer waar de ezels mee werden vervoerd, kreeg onderweg een klapband. Maar het is gelukt. Op de boerderij in Frankrijk werden nog wat kippen gekocht op de lokale markt en de veestapel was compleet.

Het leven op de boerderij die ze in de Bourgogne kon kopen, kon beginnen voor Koos en haar moeder, die grotendeels bij haar verblijft om te helpen. De eerste gastenkamers werden snel gereed gemaakt en de boerderij vulde zich direct de eerste zomer al met gasten. De lokale dierenarts stond niet veel later op de stoep met de letterlijke woorden ‘u bent een godsgeschenk’. In de regio is een tekort aan dierenartsen en hij kwam met het verzoek of Koos een aantal ochtenden in de week weer als dierenarts wilde werken. En zo combineert Koos nu het leven op de boerderij en haar als gastvrouw met haar werk als dierenarts. Een supersnelle manier om te integreren. De nieuwe bewoners van Maubranche stonden zelfs in de lokale krant! Omdat ze zo ontzettend snel en goed hun plek in de gemeenschap hadden weten te vinden! Een mooi compliment, bij een mooi begin! Het kopen van een geschikte boerderij in Frankrijk bleek een hele onderneming. Maar wel één die geslaagd is!!!

Koos de Jong – Maubranche (Ste. Marie)
Meer lezen over Maubranche: www.maubranche.com

 

Heeft u vragen over het kopen van een boerderij in Frankrijk?

Mail ons via onderstaand formulier en wij helpen u graag verder.


sitemap