English Nederlands
 
___

___

___

  Over ServiceImmo
  Klantervaringen 
  Over Frankrijk

U bent hier: ServiceImmo makelaars  >  Over ServiceImmo  >  Klantervaringen  >  Huis Kopen Morvan

Een huis met werk kopen in de Morvan

Al enige tijd wilden we een huis kopen in de Morvan. In het begin waren we niet erg serieus. Het was vooral ook spannend om rond te kijken wat zoal aan huizen te koop stond in de Morvan. Op onze vakanties keken we regelmatig in de vitrines. Wat ons opviel waren de, over het algemeen, behoorlijke prijsstellingen. Tijden van voor weinig geld iets leuk vinden, leken voorbij. Ook als je in de Morvan een huis wilde kopen, moest je over aardig wat geld beschikken!

Na ieder vakantie konden we lekker wegdromen op het internet en digitaal rondkijken in het aanbod en zo ook weer een stukje Morvan 'beleven'. We hadden wel duidelijk dat we ergens in Morvan iets wilden vinden, reisafstand zo’n 8 uur. Wat we zochten moest landelijk gelegen zijn om zo uit de drukte van de Randstad te kunnen ontsnappen. En een stukje grond erbij leek ons ook wel wat. Het kopen van een huis in de Morvan, leek daarvoor de ideale oplossing.


In november ontdekten we op marktplaats een huis te koop in de Morvan bij ServiceImmo. Dus verder gekeken op hun website. De omschrijving en foto’s boden ons voldoende houvast om een afspraak te maken om te gaan kijken. Via de mail kregen we een mogelijkheid om op een zaterdag te gaan kijken.
En zo reden we in november naar de Morvan, in de hoop een huis te gaan kopen. Nederland uitkomen op een vrijdagmiddag is een ramp, daar hadden we zeker 4 uur voor nodig. De rit bracht ons ’s nachts in de Morvan waar we in een prima hotelletje overnachten. De volgende ochtend waren we vroeg op, om naar onze afspraak met Sjoerd te gaan.

Vanaf daar nam Sjoerd ons mee door het landschap. Onderweg naar het huis in de Morvan dat we hoopten te gaan kopen, vertelde Sjoerd op een zeer prettige manier over de omgeving en vooral over wat deze omgeving oplevert; rust. We zullen nooit meer vergeten wat Sjoerd zei toen we in de buurt van "ons" huis kwamen; “voor dat geld krijg je een aardige hoop stenen”. En dat was ook een juiste omschrijving van de huizen die we in de Morvan wilde gaan kopen... Het was niet één huis, het waren twee huisjes. In casco goede staat, maar erg basic.

We werden rondgeleid en vonden de plek direct fantastisch, ook het huis was gewoonweg precies wat we zochten. Tot zover klopte het beeld dat we van het kopen van een huis in de Morvan hadden. Maar ja, de tuin, daar schrokken we wel een beetje van; we hadden nog nooit zoveel braamstruiken bij elkaar gezien!

Sjoerd vertelde dat als je eenmaal in de Morvan zit dat je dan ook afstand neemt van het Nederlandse patroon van “alles moet”. Met Sjoerd hadden we afgesproken dat we het er thuis nog maar eens over moesten hebben. Thuis gekomen in Nederland kwam de rede en besloten we er van af te zien. Een huis kopen in de Morvan, was net een brug te ver.

Iedere daaropvolgende week kwam het huis in de Morvan weer bij ons ter sprake. We wilden het niet kopen, maar loslaten lukte niet erg. Op 9 december besloten we weer contact op te nemen met ServiceImmo, om te zeggen dat we het huis maar niet uit ons hoofd konden zetten en dat we het gewoon wilden kopen. Op 11 december kon Sjoerd ons gelukkig melden dat de woning in de Morvan nog te koop was. Vanaf dat moment ging de trein rijden en heeft ServiceImmo er voor gezorgd dat alle zaken goed geregeld werden en dat de overdracht in maart kon plaatsvinden.

In maart zijn we met de kinderen afgereisd naar de Morvan om ons huis te gaan kopen. Dat wil zeggen, alles te doen wat bij een officiële overdracht hoort. Ook hier was Sjoerd bij aanwezig om ons als steun en toeverlaat bij te staan. Dit was voor ons wel een bijzonder moment om bij de notaris te zitten en na afloop van de bijeenkomst eigenaar te zijn van een huis en grond in de Morvan. Daarna heeft ServiceImmo nog veel geregeld, zoals de nutsvoorzieningen en het vinden van een goede bank.

Na het kopen, komt het opknappen van ons huis in de Morvan

We zijn na maart al weer een aantal malen geweest, in wisselende bezettingen. Ons huis in de Morvan bevalt prima en we kopen telkens meer bouwmaterialen. Een van onze vrienden merkte op “jij bent hier heel anders, niets moet”. Zal Sjoerd toch gelijk hebben, dat je anders leeft als je een huis in de Morvan koopt? En dat je dat je al zo snel eigen maakt?
Ook voor onze kinderen is hier een ander leven, weg uit de stad en rust op het platteland. Rijden op de tractor en fikkie stoken met opa, het zijn mooie zaken.

Komende jaren gaan we rustig aan verbouwen, waarbij we het belangrijk vinden de oorspronkelijke elementen van ons huis in de Morvan zoveel mogelijk te behouden of terug te brengen. Als we in Nederland zijn, verlangen we er naar om zo spoedig mogelijk weer af te reizen naar onze plek in de Morvan! We aarzelden even, maar het kopen van een huis in de Morvan kunnen we iedereen aanraden!

Raymond en Mariska de Mortier, Chloť en Beau

Lees ook: Een huis kopen in de Bourgogne

Bent u een actieve buitensporter? Lees dan ook de pagina over actief buitensporten en een woning kopen in de Morvan.

Heeft u vragen over het kopen van een huis in de Morvan?

Mail ons via onderstaand formulier en wij helpen u graag verder.


sitemap