English Nederlands
 
___

___

___

  Over ServiceImmo
  Klantervaringen 
  Over Frankrijk

U bent hier: ServiceImmo makelaars  >  Over ServiceImmo  >  Klantervaringen  >  Huis kopen Nièvre

Het kopen van een huis in de Nièvre

Wij, Alie en Cor Baars uit Haaften, wilden al jaren een huis kopen in de Nièvre. Zij (50) werkzaam bij een groot transport- en distributie bedrijf, en hij (53) werkt als docent in het voortgezet onderwijs op een grote scholengemeenschap.

Het begon een jaar of 7 geleden. In de zomervakanties trokken we rond met de caravan door de Nièvre. Eigenlijk op zoek naar een plek waar we een huis zouden willen kopen. Eerst was dit de Dordogne, later de Auvergne, weer later sprak de Limousin ons aan, maar uiteindelijk wilden we toch een huis kopen in de Nièvre. Vanaf 1990 huurden we in de herfstvakanties al op diverse plaatsen huisjes. Eerst in de Dordogne in Les Bernadies, later bij Rolf en Heleen Oosterveld in Montmarault.

Ik hoor u denken, waarom de stap niet eerder gezet? Nu, je moet er naar toe leven. Je gaat ter plaatse kijken, je neemt van die reclamefolders mee, je zoekt op internet, je gaat naar de beurzen enz. En, blijft bij beiden het verlangen aanwezig om een huis te kopen in de Nièvre, dan kun je overwegen de overstap te maken. Als wij zouden vertrekken, dan wilden we niet met hangende pootjes terugkeren omdat het tegenviel.


We hebben veel gelezen over de Nièvre, Cor heeft zich laten scholen wat betreft houtbewerking, bouwtechnische aspecten, elektra en water. Beiden zijn we op Franse les gegaan.

In 2008 zijn we voor het eerst met diverse mensen op stap gegaan en hebben we verschillende huizen in de Nièvre bekeken, die we konden kopen. Eén keer werden we geweigerd en kregen we de gevraagde huizen niet te zien. Maar we wilden toch echt een huis kopen in de Nièvre. De persoon in kwestie vond dat we eerst een financieel plaatje moesten maken, voordat hij ons huizen wilde laten zien, die we in de Nièvre zouden kunnen kopen. Na een week wachten op een camping en een gesprek van een half uurtje, hebben we de beste man goedendag gewenst en verteld dat we geen gebruik wilden maken van zijn diensten. Zijn mooie gelikte website beloofde veel, maar woorden zijn nog niet altijd daden.

Diverse huizen te koop in de Nièvre

Via, via kwamen we in contact met ServiceImmo. Er ging een wereld voor ons open. Op internet hadden we wat huizen uitgekozen, die we konden kopen in de Nièvre en waar we eventueel interesse in hadden. Eén telefoontje was genoeg. In een gesprek bij ServiceImmo op kantoor werden we op de hoogte gesteld van het wel en wee van huizen kopen in de Nièvre. Het klikte gelijk tussen ons. De medewerkers van ServiceImmo hebben ons een aantal huizen in de Nièvre laten zien. Niets is volmaakt, maar we zochten ook een huis, waar het één en ander aan gedaan moest worden. Cor heeft niet voor niets een kluscursus gevolgd.

Via ServiceImmo hadden we een geweldig pand gevonden in de Nièvre, dat we wilden kopen en in gedachte al verbouwd hadden. Daar hebben we een bod opgedaan, maar helaas waren we net te laat.

Gelukkig voor ons, vonden we vrij snel een ander huis, ook via ServiceImmo. Een huis waarin het voelde of we bij oma op de koffie gingen. Het laatste huis van het dorp en aan de rand van het natuurpark.

Ja, en dan begint het circus pas echt. Als we ServiceImmo niet hadden gehad, dan waren we in een wir-war van regels en personen beland. ServiceImmo heeft alles geregeld. Niets was te veel. Ze brachten ons in contact met alle benodigde instanties en of als dit nog niet genoeg was, belde ze ook nog even met de BBF. Die ons 2 dagen later voorzag van 1.000 liter stookolie.

Vraag me dus niet meer of de ServiceImmo wel een vertrouwd en goed adres is. Het is een topadres! In de voorjaarsvakantie waren we druk in ons huis in de weer, en wie klopt daar tegen het raam……..? U raadt het al, Sjoerd komt nog even langs om te vragen of alles bevalt. Mocht u overwegen een huis in de Nièvre te kopen, dan is ServiceImmo, uw adres.

Cor en Alie Baars

Meer ervarigen lezen? Lees de ervaring over het huis kopen in de Morvan.

 

Heeft u vragen over het kopen van een huis in de nNièvre?

Mail ons via onderstaand formulier en wij helpen u graag verder.


sitemap