English Nederlands

 
___

___

___

  Over ServiceImmo
  Klantervaringen 
  Over Frankrijk

U bent hier: ServiceImmo makelaars  >  Over Frankrijk  >  Kasteel Kopen Frankrijk

Kastelen te koop in Frankrijk

Het was zelfs helemaal niet de bedoeling. Een kasteel kopen in Frankrijk, dat wel. Maar de Limousin, nou nee. Over vooroordelen gesproken.

Ik rommelde wat rond op woningsites om een kasteel te kopen in Frankrijk, vond zo bij Serviceimmo in Frankrijk een kasteel te koop, maar buiten het directe werkgebied van hun kantoor. Een zo wonderlijke eenheid van gebouwen dat ik dat toch gezien wilde hebben. Niet binnen de door mij gewenste regio, gebouwd in een niet te definieren stijl, eclectisch, italiaans, tijdloos, maar ook weer met veel 19e eeuwse elementen. Groot, uitdagend voor de plannen die ik heb, ook dat. 'Gaan kijken is meer uit nieuwgierigheid', hield ik mezelf voor, en iets wat zo uitzonderlijk is zal toch wel al lang verkocht zijn. Zo begon mijn toch om een kasteel in Frankrijk te kopen.

Dat was vrijwel het geval, maar er was iets tussengekomen, dus werd het kijken serieuzer. Sjoerd bleek de plezierige man achter ServiceImmo, geen vraag was hem teveel. En hij werkte steeds alles zo snel mogelijk af. De medewerkers van ServiceImmo bleken aanpakkers, begrepen de renovatie-drive die mij bezielt, gaven praktische tips en deden veel meer dan ik had verwacht. Bovendien waren ook zij onder de indruk van de merkwaardige magie die van het poortgebouw en het boeren-jachtchateautje uitgaat.
En zo ging het van: kastelen in Frankrijk kijken, komt kastelen in Frankrijk kopen...

Een kasteel kopen in Frankrijk

En nu, een half jaar verder is het contract getekend, blijkt de Limousin veel mooier te zijn dan ik aanvankelijk dacht, is mijn kasteel in Frankrijk, dat mij de komende tijd is toevertrouwd de uitdaging geheel waard. En de uitdaging is enorm, want er valt zoveel aan het kasteel te doen, dat ik het waarschijnlijk nooit af zal zien. Maar dat is dan ook niet mijn doel. Een kasteel in Frankrijk koop je voor de ervaring en het levensplezier. Je bent een passant, één van de vele bewoners die het in al die jaren al gekend heeft.

De charme van het kasteel in Frankrijk, dat ik altijd al wilde kopen, de gebouwen, de plek, het inspireert. Vrienden helpen, maar willen er ook schrijven, musiceren, beeldend werken in de grote ateliers, theater maken en geestverwanten ontmoeten. Ruimte genoeg. Ook voor huurders, groepen.

Mijn doel: het simpele zijn, waarin iedereen doet wat hem/haar motiveert, met elkaar eten aan de tafel in het geurende gras, het glas heffen, en je ongelofelijk tevreden voelen.

Els Zuidema

 


Heeft u vragen over het kopen van een kasteel in Frankrijk?

Mail ons via onderstaand formulier en wij helpen u graag verder.


sitemap