English Nederlands
 
___

___

___

  Over ServiceImmo
  Klantervaringen 
  Over Frankrijk

U bent hier: ServiceImmo makelaars  >  Over ServiceImmo  >  Klantervaringen  >  Tweede huis kopen Frankrijk

Een tweede huis in Frankrijk

In mei 2008 gingen we op vakantie in Marnac in de Dordogne in Frankrijk, in een tweede huis in Frankrijk van kennissen. Met gemengde gevoelens begonnen we de reis, een tweede huis van kennissen.. zou het wat zijn.. Het was top! Wat een rust, wat een uitzicht, wat een tweede huis in Frankrijk! Naarmate de vakantie vorderde, kwam de gedachte aan een eigen tweede huis in Frankrijk bij ons op. Alleen de reis, ongeveer 1000 km en rijden over Parijs, nee dat niet. Met ons drukke bestaan in Nederland zagen we dat niet zitten. Maar het zou in Frankrijk vast wel mogelijk zijn om een tweede huis te vinden dat dichterbij was en waar je niet per se via Parijs hoefde te reizen.


De zoektocht begon, uren hebben we achter de computer gezeten op zoek naar een departement en een tweede huis in Frankrijk, naar onze wensen en niet verder dan 700 km. Het aanbod was enorm, we zagen door het bos de bomen niet meer. In juli een paar dagen op pad gegaan naar tweede huizen in Frankrijk. We zijn in de Vogezen, Haute Saone, Cote d’or, Saone et Loire, Yonne en Aube geweest. Maar in deze streken misten we de rust, de uitzichten en de natuur. Met deze criteria in het achterhoofd, werd onze zoektocht naar een tweede huis in Frankrijk een stuk makkelijker.

Terug in Nederland weer achter de computer en zo stuitten we op de site van ServiceImmo, een overzichtelijke en duidelijke site, met een ruim aanbod van tweede huizen in Frankrijk. En na telefonisch contact bleek dat het met Sjoerd ook goed praten was.

Onze keus gemaakt, wel 10 tweede huizen hadden we uitgezocht om te bezichtigen. Allemaal hadden ze iets dat ons aantrok. Na een gesprek met één van de medewerkers van ServiceImmo bleek dat 10 tweede huizen bezoeken niet haalbaar zou zijn op één dag. Met veel moeite hebben we dit gereduceerd tot 4 tweede huizen.

Tweede huizen in Frankrijk

Het regende pijpenstelen de dag dat Catheleijne ons meenam om tweede huizen in Frankrijk te gaan bekijken. Het eerste dat we zagen was geweldig! Een oud tweede huis met smederij, gebouwd rond 1850. Niet te hard van stapel lopen, zeiden we tegen elkaar, dit is het eerste tweede huis in Frankrijk dat we zien. Maar eigenlijk hadden we al besloten: dit wordt ons tweede huis in Frankrijk. Dit was het helemaal, veel land, veel natuur en een tweede huis met veel oude kenmerken maar toch direct te bewonen. 's Avonds tijdens het diner, hadden we in gedachten voor het zwembad al een plekje gevonden, waren de slaapkamers al ingedeeld en was de Quad voor Albert al gekocht! Dit tweede huis in Frankrijk moest het worden!

Eind december zijn we voor een paar dagen naar de Frankrijk gereden. We wilden weer even ons tweede huis in Frankrijk zien en nog meer foto's maken. En tevens persoonlijk kennis maken met Sjoerd. Na de vele telefoongesprekken en e-mails was het ook erg leuk om elkaar eens de hand te schudden. We overnachtten in de buurt van ons tweede huis, op een adres dat we gevonden hadden op de site van ServiceImmo. Een aanrader: vriendelijke mensen, leuke kamers en heerlijk eten.

De medewerkers van ServiceImmo hebben ons tijdens het hele aankooptraject naar ons tweede huis in Frankrijk met alle raad en daad bijgestaan, en dat doen ze eigenlijk nog steeds. En zo werd Boussard aan de rand van een prachtig natuurgebied op 19 januari 2009 onze tweede woning in Frankrijk. We bewonen deze met veel plezier, zeker in de roerige en onzekere tijden van eind 2008.

Jaap, Marrie en Albert Tuit - Empury

Heeft u vragen over een tweede huis in Frankrijk?

Mail ons via onderstaand formulier en wij helpen u graag verder.


sitemap