English Nederlands
 
___

___

___

  Over ServiceImmo
  Klantervaringen 
  Over Frankrijk

U bent hier: ServiceImmo makelaars  >  Over ServiceImmo  >  Klantervaringen  >  Tweede Huis Kopen Morvan

Tweede huizen kopen in de Morvan. Een hele ervaring!

De droom om een tweede huis te kopen in de Morvan, waar we de hectiek van Nederland met enige regelmaat zouden kunnen ontvluchten, bestond al geruime tijd. Maar tot concrete plannen kwam het pas nadat we het eens waren geworden over het meest ‘geschikte’ land. De Belgische Ardennen waren afgevallen (te somber bij slecht weer), evenals Italië en Spanje (meer zon, maar te ver voor bijvoorbeeld een lang weekend). Bretagne en Normandië vonden we mooi, maar toch te duur. Het meest in aanmerking, om een tweede huis te kopen, kwam de Morvan: een gevarieerd en heuvelachtig landschap. ’s Zomers iets warmer dan Nederland met uitschieters naar erg warm, ’s winters kans op ouderwetse winters met sneeuw en ijs.


Een jaar lang droomden we weg bij het kijken naar tweede huizen die je kon kopen in de Morvan. En toen werd het tijd om onze verwachtingen aan de realiteit te toetsen. We zochten via internet een tweede huisje om te kopen in de Morvan. En vonden een paar erg leuke, die toevallig van dezelfde eigenaar bleken te zijn. Hij moest ons helaas teleurstellen dat al zijn tweede huisjes in de Morvan wel te kopen, maar op dat moment verhuurd waren.

We vonden zijn tweede huisjes in de Morvan te koop staan op de mooie en overzichtelijke site van ServiceImmo. En na per e-mail ons wensenpakket doorgegeven te hebben, kregen we regelmatig nieuw aanbod van tweede huizen die te koop stonden in de Morvan, plus uitgebreide informatie. We maakten een afspraak om een aantal tweede huizen in de Morvan te bekijken en te bezien of we er mogelijk één konden kopen.

Vanaf het moment dat we de snelweg verlieten richting ons logeeradres, belandden we voor ons gevoel regelrecht in een sprookjesboek met miniaturen van de gebroeders van Limburg (15e eeuw). In een gebied waar je met wat fantasie elk moment ridders te paard over de heuvels zou kunnen zien galopperen. Maar ook zonder fantasie kom je in een andere wereld: ongerepte natuur in grote verscheidenheid, ruige bossen, koele meren, rotsen, watervallen, kronkelweggetjes met houtwallen, grazende koeien, tweede huizen met luiken, géén industriegebieden, nauwelijks verkeer; die rúst!

De knoop doorgehakt: De koop van ons tweede huis in de Morvan

Maar het ideale tweede huis, dat we in de Morvan wilden kopen, vonden we deze keer niet. Wel waren we erg te spreken over relaxte begeleiding via ServiceImmo bij de bezichtigingen. In mei hadden we een nieuw lijstje met tweede huizen in de Morvan. Deze keer huurden we een tweede huis in een prachtig dorpje. Weer bekeken we verschillende tweede huizen die te koop stonden in de Morvan . Maar we waren toch vooral geïnteresseerd in een tweede huis in hetzelfde dorp waar we logeerden. Via ServiceImmo konden we regelen dat we er een dagje in konden rondkijken, om de sfeer te proeven. Wauw, alles voelde goed! En we hadden inmiddels ook wel begrepen dat de locatie, van een tweede huis dat je in de Morvan wilt kopen, het belangrijkste is.

Maar ’s avonds sloeg de twijfel toe: waren we nu niet veel te overhaast, in een vakantieroes? We hadden namelijk wel een paar van onze wensen zomaar laten vallen! En er moest ook wel het een en ander worden opgeknapt - en dat met onze afkeer van verbouwingen. Het zweet brak ons uit! Sjoerd moest erom lachen, zei dat deze twijfel een bekend en veel voorkomend verschijnsel was en deed tot onze opluchting geen enkele moeite ons over de streep te trekken.

Eenmaal thuis bleek dat de liefde voor het dorpje en het tweede huis echter onomkeerbaar waren. Hoewel ons tweede huis dat we in de Morvan gingen kopen niet áf was, was het toch wel allercharmantst tweede huis. Met veel authentieke elementen. Nadat we, tijdens een week vakantie in augustus, met onze (volwassen) kinderen ons tweede huis in de Morvan nog een keer bezichtigd hadden, hakten we de knoop door.

De onderhandelingen verliepen zo soepel als je je maar kunt wensen, en ServiceImmo regelde alle bijkomende rompslomp, en dat is bij het kopen van een tweede huis in de Morvan niet onaanzienlijk. Al met al nam het een half jaar in beslag (!), maar in januari van het daaropvolgende jaar kon de overdracht van ons tweede huis in de Morvan eindelijk plaatsvinden. En, de plannen voor de verbouwing liggen al klaar!

Wim en Anguska Lau - Gacogne

 

Heeft u vragen over het kopen van een tweede huis in de Morvan?

Mail ons via onderstaand formulier en wij helpen u graag verder.


sitemap