English Nederlands
 
___

___

___

  Over ServiceImmo
  Klantervaringen 
  Over Frankrijk

U bent hier: ServiceImmo makelaars  >  Over ServiceImmo  >  Klantervaringen  >  Vakantiehuis kopen Frankrijk

Ons vakantiehuis kopen in Frankrijk

Het begon allemaal heel onschuldig: een boekje van Martin Bril, een bezoek aan de tuinen langs de Loire, gevolgd door een lang weekend in Sarreguemines. We waren niet van plan om een vakantiehuis in Frankrijk te kopen. Frankrijk was leuk en groot en er viel nog van alles te ontdekken. Zeker voor ons die tot dan toe heel andere vakantiebestemmingen hadden. In die zomer waren we dus al een beetje in een Frans sfeertje toen ik, Isolde vanuit de supermarkt tussen de overvolle boodschappentassen ook een tijdschrift over het kopen van vakantiehuizen in Frankrijk mee had genomen. Daar stond hij weer afgebeeld, Martin voor zijn vakantiehuis in Frankrijk. Dit artikel was behoorlijk aanstekelijk en we raakten een beetje op drift van zijn enthousiasme.


Voor de grap speelden we met het idee om daar in Frankrijk ook een vakantiehuis te gaan kopen. Dat krijg je vanzelf als je zo’n blad induikt. Al bladerend ontdekten we uiteindelijk het aanbod van vakantiehuizen dat je kunt kopen, dwars door heel Frankrijk heen. Je ziet door de bomen het bos niet meer. Dat hoefde ook niet zo nodig. Het was tenslotte nog steeds een spel, een dromerij, niet meer.

Totdat ons oog op de advertentie van ServiceImmo Passie, Begeleiding, Beleving viel. Die was raak! We gingen, nog steeds voor de grap, meteen op de website kijken naar de vakantiehuizen die je in Frankrijk kon kopen en waren onmiddellijk gecharmeerd van het vriendelijk, warme, gezellige welkom. Heel veel informatie, gerangschikt in ordelijke verdeling van onderwerpen, allemaal over Frankrijk, in het bijzonder Midden-Frankrijk.

Het werd steeds leuker en het spel begon bijna ongemerkt een iets ernstiger vorm aan te nemen. Rob belde op en had meteen zijn eerste gesprek met Sjoerd. In alle rust werd het een en ander over het kopen van vakantiehuizen in Frankrijk toegelicht. Onder andere waarom Midden-Frankrijk zo speciaal en zo geliefd is en waarom juist daar veel mensen hun vakantiehuis kopen. We lieten ons inschrijven en bekeken vanaf nu bijna dagelijks het nieuwe aanbod van vakantiehuizen. Verrukkelijk was het om te zien hoe veel mogelijkheden zich voordeden.

Ondertussen gingen we ook rekenen. Rob speelde al langer met het idee iets anders te kopen: vrijstaand, midden in de natuur met wat land eromheen. Ik trok daar niet zo aan. Ik hield van onze plek aan de rand van de stad Maastricht. Ineens leek de oplossing in zicht: een vakantiehuis kopen in Frankrijk! De ideale afwisseling van stad en platteland?

We wilden nu eindelijk eens naar Frankrijk rijden, met eigen ogen alles gadeslaan en de sfeer proeven. Maar het zag er voorlopig niet naar uit dat het zou lukken. Plotseling slaagde Rob erin zich vrij te maken waardoor we er een weekje tussen uit konden. Via de website van ServiceImmo vonden we een heel geschikt adres om te slapen en begon de zoektocht.

Vakantiehuizen kopen in Frankrijk

Nu ging alles razendsnel. We vonden de omgeving werkelijk schitterend. Ik, oorspronkelijk Oostenrijkse, had het gevoel thuis te komen. Prachtig, dat ruige natuurpark. Maar ook daarbuiten in het wat lager gelegen landschap genoten we van al die ruimte en schoonheid. We hebben in die ene week misschien wel 17 vakantiehuizen gezien. Beslist niet ieder vakantiehuis wilden we kopen. Maar over het algemeen had bijna ieder vakantiehuis in Frankrijk wel iets. Ons ideale vakantiehuis, dat we vanuit Nederland al wilden kopen in Frankrijk, gekozen vanuit de website van ServiceImmo, bewaarden we tot op de één na laatste dag. Samen met Sjoerd zagen we het vakantiehuis aan het begin van de middag en we wilden het direct kopen. Het vakantiehuis had lekker veel ruimte, mogelijkheden te over om te veranderen, verbeteren, kortweg te verbouwen, of ook niet want je kon er eigenlijk zo intrekken als je dat wilde. Voor mij moest er in ieder geval een nieuwe keuken in! En Rob was helemaal gecharmeerd van het enorme bijgebouw dat erbij hoorde. Ons vakantiehuis in Frankrijk!

’S avonds reden we helemaal happy naar ons slaapadres. We hadden nog geen bod uitgebracht op ons vakantiehuis. Rob was er nog niet aan toe om het vakantiehuis te kopen. Wel wilden we de volgende dag nog een laatste keer bij het vakantiehuis kijken en ook dat was goed. Weer ging Sjoerd met ons op pad en weer voelde het aan als thuiskomen in ons eigen vakantiehuis in Frankrijk. Die avond bij het diner drong ik er steeds weer op aan om toch eindelijk dat vakantiehuis in Frankrijk te kopen. Rob aarzelde. De crisis was net in volle gang en we hoorden dat de aandelenkoers van de ING met 27% gedaald was. Dat is natuurlijk niet zo best, maar er zijn in dit leven nou eenmaal geen absolute zekerheden en daarom moet je naast je gezonde verstand ook altijd je gevoel laten spreken. “Drink nog een glas en we kopen dat vakantiehuis in Frankrijk!” zei ik een beetje lacherig ongeduldig. Zo gezegd zo gedaan en binnen enkele dagen was alles rond. Of beter gezegd begon nu het grote werk voor Sjoerd. Met verwondering en bewondering zagen we wat daar bij kwam kijken. Hoe vaak we ook belden, Sjoerd had tijd en geduld om alles uit te leggen zodat ook wij het konden begrijpen.

24 februari 2009 was dan eindelijk de sleuteloverdracht en werd ons vakantiehuis ook wettelijk het onze. Vaak hebben we tijdens de afhandeling hartelijk gelachen om de herhaaldelijke uitspraak van Sjoerd: “De service houdt nooit op”. En dat maken de medewerkers van ServiceImmo waar. Toen Rob bij de plaatselijke bank nog iets afhandelde en Sjoerd toevallig binnenstapte, vroeg hij meteen of hij nog ergens mee kon helpen. Als we vragen hadden over de verbouwing waren we bij ServiceImmo op het juiste adres. En toen ik de derde avond ongelukkig gevallen was en hals over kop naar het ziekenhuis moest, durfden we zelfs op dit late uur nog te bellen en stond ServiceImmo ons met raad en daad ter zijde. Tja, de service houdt nooit op…

Intussen is de nieuwe keuken klaar en vertrekken we over enkele dagen voor een maand naar ons eigen vakantiehuis in Frankrijk. Wie had dat ooit gedacht… Dat wij een vakantiehuis in Frankrijk zouden kopen. Het begon allemaal heel onschuldig en je weet maar nooit waar iets eindigt, toch?

Rob en Isolde Frederix

Wilt u ook een vakantiehuis kopen in de Bourgogne of zoekt u een tweede huis in de Bourgogne? Op de website van ServiceImmo vindt u uitgebreide informatie.

 

Heeft u vragen over het kopen van een vakantiehuis in Frankrijk?

Mail ons via onderstaand formulier en wij helpen u graag verder.


sitemap