English Nederlands
 
___

___

___

  Over ServiceImmo
  Klantervaringen 
  Over Frankrijk

U bent hier: ServiceImmo  >  Over ServiceImmo  >  Klantervaringen  >  Vakantiewoning Kopen Bourgogne

Een vakantiewoning kopen in de Bourgogne

Ieder jaar keken we naar vakantiewoningen in de Bourgogne. En ieder jaar kwamen we tot de slotsom dat wij toch maar géén vakantiewoning in de Bourgogne gingen kopen. Te ver weg, je moet er steeds weer heen. En veel gedoe met verbouwingen. Dat hadden we al eens meegemaakt in Amsterdam en dat hoefde niet nog een keer. Bovendien: Wij waren reizigers die zich na 5 dagen op dezelfde plek enorm begonnen te vervelen en nodig verder moesten. De jaren vorderden, Adrian stopte met werken en de behoefte om een vakantiewoning te kopen in de Bourgogne groeide. Amsterdam verlaten vonden we geen optie. Dus toch misschien.......

Op een dag gingen we met de tent naar de Bourgogne om van daaruit de omgeving te verkennen. We wilden een vakantiewoning in de Bourgogne kopen met niet teveel onderhoud, waar we zó in konden, op een heuvel en met een wijds uitzicht. Terug in Nederland vond ik ServiceImmo op internet en van de een na de andere vakantiewoning die te koop stond in de Bourgogne vroegen we informatie op. Totdat we een 'bekijklijstje' bij elkaar hadden.

En zo togen we begin november naar de Bourgogne om vakantiewoningen te gaan kopen. Bewolkt, koud, regen, modder, kortom echt "het" weer om een vakantiewoning te kopen in de Bourgogne. Somberder kon het niet worden, mooier wel. De eerste dag langs drie vakantiewoningen, Eén net verkocht, één werd nog bewoond en één vonden we niets.

Dag twee gingen we op stap met Sjoerd, die ons vakkundig uithoorde wat voor vakantiewoningen in de Bourgogne we nou precies wilde kopen. Hij reed met ons langs verschillende vakantiewoningen terwijl hij ondertussen de geschiedenis van de buurt vertelde. In een buurtschapje bekeken we een vakantiewoning waarvan onze dochter aan de keukentafel al gezegd had "koop die vakantiewoning maar", maar die eigenlijk ons budget te boven ging. Toch even kijken. En dan gebeurt het. Je loopt het tuinpad op en je denkt: "Dit is DE vakantiewoning die wij in de Bourgogne gaan kopen!"

Je gaat naar binnen en de ruimte en het licht is prachtig. Je loopt achterom het weiland in en je ziet de tafel al onder de fruitbomen staan. En het is geen vakantiewoning op een heuvel en het heeft ook geen weids uitzicht. Maar het staat daar wel gewoon op óns te wachten.

Sjoerd bleef praktisch en sprak ons streng toe dat als een vakantiewoning in de Bourgogne boven je budget te koop staat, je het uit je hoofd moet zetten. En daar had hij gelijk in. Dus dat deden wij. En togen verder naar nog twee vakantiewoningen er één echt heel aardig was.

Vakantiewoningen kopen in de Bourgogne

Maar ja, zet maar eens een vakantiewoning - die je in de Bourgogne wilt kopen - uit je hoofd, als je er helemaal op gevallen bent. Dat lukte niet. Dus terug in Nederland zei Adrian opeens: "Ik doe gewoon een bod op die vakantiewoning!"En dan zien we wel. Wie niet waagt -...enz. Een beetje heen en weer bellen en toen belde Sjoerd dat we een klein flesje champagne mochten opentrekken. Want ons bod op de vakantiewoning in de Bourgogne die wij wilden kopen was geaccepteerd!
En daar zaten wij, elkaar verbijsterd aan te kijken: Deze vakantiewoning in de Bourgogne, wordt écht de vakantiewoning in de Bourgogne die wij gaan kopen!

Daarna ging het redelijk snel. De medewerkers van ServiceImmo regelden alles met notaris, banken, nutsbedrijven en wat dies meer zij. Wij hadden er praktisch geen omkijken meer naar. In maart 2010 reden wij met een auto vol spullen naar onze vakantiewoning en tekenden wij het koopcontract.

Onze achterbuurvrouw, tevens loco-burgemeester van het dorp, bleek een zus van de eigenaar. Broer en twee zussen waren het weekend tevoren nog een keer bij elkaar geweest om afscheid te nemen. Bij de notaris was dat voor sommigen wel even slikken. Wij werden direct uitgenodigd voor de lunch en zo zaten wij met de hele familie heerlijk te eten en voelden ons enorm welkom in de Bourgogne.

De rest van de week hebben we besteed aan het doen van nuttige inkopen zoals een grasmaaier, een houtkachel, een bed en een ijskast. En zaten we de tweede avond al op onze tuinstoelen te genieten voor de houtkachel van onze vakantiewoning in de Bourgogne.

Reizen zullen we wel blijven doen. Maar nu even niet. Voorlopig genieten we teveel van onze eigen vakantiewoning in de Bourgogne.

Adrian Maarleveld en Madeleine Gunning

Heeft u vragen over het kopen van een vakantiewoning in de Bourgogne?

Mail ons via onderstaand formulier en wij helpen u graag verder.


sitemap