English Nederlands
 
___

___

___

  Over ServiceImmo
  Klantervaringen 
  Over Frankrijk

U bent hier: ServiceImmo makelaars  >  Over ServiceImmo  >  Klantervaringen  >  Woning Kopen Bourgogne

Het kopen van onze woning in de Bourgogne

Je kunt genoeg woningen kopen in de Bourgogne, maar de woning in de Bourgogne is er wel één uit duizenden! Als je binnenkomt voel je direct letterlijk en figuurlijk de warmte van onze natuurstenen woning in de Bourgogne, die meerdere mensen hadden willen kopen. Het houtvuur brandt en de broodoven is lekker warm. Helemaal intact en perfect om taarten en stoofpotjes in te maken. Zelfs nu de woning nog basic is, hangen er de geuren van de Bourgognge en alle lekkere dingen die je daar kunt kopen. Voor het vuur staan twee grote oude stoelen, achtergelaten door de vorige eigenaar en heerlijk om in weg te dromen over alles wat er is geweest en over wat er gaat komen. De muur naast de oude, houten paneeldeuren hangt vol met bouwtekeningen, plannen voor de toekomst. Maar hoe begon het kopen van onze woning in de Bourgogne?


Het verhaal gaat ver terug... Het kopen van onze woning in de Bourgogne, is een lang proces geweest. 34 Jaar geleden, toen we elkaar nog maar net kenden, is het plan om in de Borgogne een woning te kopen al geboren. Na een lastige hernia zijn we met een oude MG naar de Bourgogne op vakantie gegaan en tijdens die eerste reis samen werd al gezegd ‘We gaan hier een woning kopen’. Een van onze ouders had al een woning gekocht in de Bourgogne, dus helemaal vreemd was die opmerking niet. Toch waren er mensen in de omgeving die hardop hun vragen bij het plan hadden; ‘Zou je het wel doen’ en ‘Stel nou dat….’. Die opmerkingen weerhielden hen ervan om door te zetten. En intussen waren we in Nederland een leuk, eigen bedrijf begonnen en ja, ‘dan blijf je toch daar’.

Toch bleef het kriebelen. De Bourgogne is nooit weggeweest uit de gedachten. In die 34 jaar hebben we elke zomer woningen bekeken die in de Bourgogne te koop stonden.

Elke vakantie weer stonden we samen voor de vitrines te kijken naar woningen te die koop stonden in de Bourgogne. Ooit zouden wij een woning in de Bourgogne gaan kopen! Maar het bleef bij kijken. Ook tijdens de vele fietstochten we later samen maakten, was er altijd het idee ‘we rijden wel ergens een ruïne in en dat is dan onze plek’. Zo vaak hebben we, onderweg naar plaatsen als Venetië, Santiago de Compostella en de Middellandse Zee, stilgestaan bij woningen langs de weg te koop stonden, elkaar aankijkend…. ‘Dit dan?’ Maar toch niet, er was niet die klik. En intussen was onze woning in Nederland heerlijk, draaide het bedrijf en groeiden de kinderen daar op. Het kopen van een woning in de Bourgogne leek ver weg...

Woningen kopen in de Bourgogne

Maar tijden veranderen. De beide zoons gingen de deur uit en het bedrijf werd langzaam afgebouwd. Er kwam vrijheid. Vrijheid om iets te doen met de plannen, om in de Bourgogne een woning te kopen, die al zo lang sudderen. Vorig jaar zijn we samen weer woningen gaan kijken in de Bourgogne. In de hoop nu dan echt wat te gaan kopen. De reden dat we weer in de Bourgogne terecht kwamen was ServiceImmo. Via internet had Annelies hele speurtochten gemaakt naar leuke betaalbare plekjes op reisafstand van Nederland. En zo was ze via ServiceImmo bij Sjoerd Hattink terecht gekomen. Een heel mooie website met veel informatie en een prettige uitstraling. Dus op naar de Bourgogne om een woning te gaan kopen! Maar eerst maar eens kennis maken met de ServiceImmo en de streek waarin zij werkzaam zijn.

De eerste woningen waar die we in de Bourgogne konden kopen, waren het nog niet helemaal. Maar de omgeving beviel en we kregen het gevoel dat het deze keer wel eens zou kunnen gaan lukken, om een woning te kopen in de Bourgogne. En er bleef contact. Terug op het werk in Nederland ontving Annelies regelmatig de nieuwe woningen die je in de Bourgogne kunt kopen van ServiceImmo in haar mail. Aangezien we tegenover elkaar zaten te werken, heeft Peter vele malen naar de andere kant van het bureau moeten lopen als Annelies weer eens zei ‘Kom even meekijken….’. En toch iedere keer was de reactie op de foto’s ‘Leuk, maar….’ Toch altijd een ‘maar’. "Maar dit is niet de woning die wij in de Bourgogne willen kopen...

Tot die ene dag, toen er weer een nieuwe woning uit de Bourgogne in de mail landde. ‘Je moét komen kijken…’ had Annelies tegen Peter gezegd vanachter de computer. En hij weet het nog als de dag van gister, Klik! Peter: “Dít was DE woning in de Bourgogne die we wilden kopen. Zo vanaf de foto’s was het al te zien. Maar zo’n woning in de Bourgogne voor die prijs, ik ging me afvragen wat er niet klopte. Dit kon bijna niet. We hebben direct gebeld met ServiceImmo. Vol enthousiasme en spanning zagen we vervolgens de filmpjes in de mail verschijnen die Sjoerd bij uitzondering van de woning had gemaakt. Halverwege de filmpjes wisten we het écht zeker, dit is onze woning! Dit is de woning die wij in de Bourgogne gaan kopen. De woning waarop we zo lang gewacht hebben. Maar ja, hoe moest dat, want we konden niet eerder dan het weekend erop naar de Bourgogne en er waren meer gegadigden voor deze leuke woning…. En toen hebben we via de telefoon gezegd ‘We kopen het! We kopen onze woning in de Bourgogne. Nu!’ We hadden al zoveel woningen in de Bourgogne gezien, die je kon kopen en ook in Nederland de nodige woningen onder handen genomen. We wisten gewoon dat dit goed was”.
Sjoerd is direct aan de slag gegaan om het op papier te regelen en Annelies zat twee dagen later alleen in de trein naar de Bourgogne om te kijken en te tekenen. Ondanks de treinstakingen die dag, is het gelukt om in de Bourgogne aan te komen. “Ik had Peter aan de telefoon toen ik samen met Sjoerd bij de woning stond en ik kon hem vertellen dat we onze woning in de Bourgogne écht gingen kopen, wat we op de foto’s en filmpjes hebben gezien, kregen we”. Het contact met de vorige eigenaar en met ServiceImmo bleef vertrouwd en prettig, waardoor alle zaken ook snel goed geregeld konden worden.

Alle elementen en wensen die we vooraf hadden bij een woning in de Bourgogne zaten in deze woning in Perranges. Niet te eenzaam, vlak land direct om de woning, niet verprutst en het gevoel moest kloppen. In Perranges valt alles op z’n plek.

En nu genieten we van onze woning in de Bourgogne. Het kopen van een woning in de Bourgogne was een lang traject, maar na alle werkzame jaren in Nederland gaat dit onze woning worden. Gewoon voor ons samen. Maar, nu dat ondernemen en geld verdienen allemaal niet meer zo hoeft, borrelt het ineens aan alle kanten van de ideeën. En zo is onze woning in Nederland te koop gezet. Na het kopen van onze woning in de Bourgogne wordt dat nu écht onze hoofdwoning. Een plek om mensen te ontvangen, om mensen te inspireren en om zelf geïnspireerd te worden. Een plek om fietsers en wandelaars een rustpunt te bieden tijdens de tochten, zoals we zelf graag uitrustten op een mooie plek tijdens onze fietsreizen.

Maar nu eerst is het de plek voor ons samen, want alles moet nog gedaan worden, van sanitair aanleggen tot verbouwing van de stal tot woonruimte. En we genieten al volop van de charme van de woning, de omgeving en het bedenken van plannen. Als vriend en architect Jan ’s morgens uit zijn vouwwagen kruipt en weer met een nieuw plan komt, wordt er meteen verder getekend en gedacht. En wordt er samen verder gebouwd aan onze woning in de Bourgogne, waarvan we 34 jaar droomden dat we hem zouden kopen.

Peter en Annelies - Perranges

Heeft u vragen over het kopen van een woning in de Bourgogne?

Mail ons via onderstaand formulier en wij helpen u graag verder.


sitemap