English Nederlands
 
___

___

___

  Over ServiceImmo
  Klantervaringen 
  Over Frankrijk

U bent hier: ServiceImmo makelaars  >  Over ServiceImmo  >  Klantervaringen  >  Woning kopen Franrijk

Een woning kopen in Frankrijk

Dromen om een woning te kopen in Frankrijk; wie doet het niet? Wij deden het in ieder geval al jaren. Met gezonde jaloezie keken we naar tv-programma’s waarin mensen in Frankrijk een woning kopen, zoals "Ik vertrek". Zouden wij ook ooit nog eens een woning kopen in Frankrijk? Ja dus! We besloten om niet langer te dromen, maar het gewoon te doen.

Omdat we wel een woning in Frankrijk wilde kopen, maar nog niet gelijk voorgoed naar Frankrijk wilden vertrekken, gingen we op zoek naar een comfortabele woning. We bepaalden de afstand die we bereid waren te reizen naar de woning die we in Frankrijk wilde kopen en deden een schamel klimaatonderzoekje. En dat bracht ons in de Jura. Een streek die we niet erg goed kenden, maar die ons wel fantastisch leek. Dat moest het dus worden. En na een korte woningjacht kwamen we bij onze woning terecht. Wat een mooie plek!


Deze foto is gemaakt vlak nadat we de woning, die we in Frankrijk zouden kopen, voor de eerste keer zagen. We zouden de daaropvolgende dagen nog vijf andere woningen die in Frankrijk te koop stonden bezichtigen. Maar we wisten het al: Dit wordt de woning die we in Frankrijk gaan kopen! De rust, de grote tuin met de vele fruitbomen, het aangrenzende bos en natuurlijk de woning zelf. Plus de prachtige bijbehorende inboedel. We waren gelijk verliefd en besloten deze woning in Frankrijk te kopen. Voor de vorm bekeken we ook andere woningen, die in Frankrijk te koop stonden, maar niets haalde het bij die eerste kleine woning bij het bos. We brachten nog diezelfde dag een bod uit en na twee keer heen en weer bellen was de woning van ons! We waren blij, in de war en zenuwachtig tegelijk. Ineens gingen we een woning in Frankrijk kopen. Wat een makkie was dat! De eerste woning was gelijk raak.

Woningen kopen in Frankrijk

Maar daarmee ben je er natuurlijk nog niet. Na het kopen van een woning in Frankrijkl komt pas het echte werk. Want wat moet er bij het kopen van een woning in Frankrijk toch ontzettend veel geregeld worden. Een hele onderneming als je de taal niet vloeiend spreekt en de Franse wet- en regelgeving niet in je broekzak hebt. Zelf wat aanrommelen, zagen we niet zitten en dus besloten we hulp in te schakelen.

We hadden eerder al eens contact gehad met Sjoerd en dat was gelijk erg leuk. Zijn enthousiasme en behulpzaamheid werkten aanstekelijk en dus vroegen we hem het aankooptraject te regelen. ServiceImmo heeft die service ook voor klanten die hun woning elders in Frankrijk kopen. Wat een heerlijkheid! Sjoerd regelde alles, communiceerde snel en loste de meest absurde tegenslagen in alle rust op. Waren wij in de stress, hield hij het hoofd koel. Kortom: hij heeft het hele procesvan het kopen van een woning in Frankrijk voor ons enorm veraangenaamd. Zonder hem was het waarschijnlijk al lang tot een echtscheiding en een woedeoffensief tegen de Franse bureaucratie gekomen. Nu is ons dat bespaard gebleven. We zijn nog altijd gelukkig getrouwd en genieten inmiddels volop van de woning die wij in Frankrijk hebben kunnen kopen.

Het zoeken, vinden en kopen van een woning in Frankrijk was een ontdekkingstocht en dat is het nog steeds. Van de muizenkeutels in de keuken en de heerlijke crÍpes tot de eigenaardige afvalscheiding en de relaxte levenswijze... We zien steeds meer van het echte Frankrijk en daarmee wordt het steeds leuker. We krijgen de taal beter onder de knie en zo langzamerhand leren we ook de figuren kennen die bij onze nieuwe omgeving horen. Zoals bijvoorbeeld die aardige loodgieter die ons in zangerig Frans de oren van de kop kletst en de boer met de drie vingers die ons juist met weinig woorden bedankt voor het stukje land dat hij mag gebruiken.

Iedere minuut die we in onze woning, die we in Frankrijk hebben kunnen kopen, doorbrengen genieten we. En al genietend dromen we onze volgende stap: een eigen bed and breakfast.

Dave Keur en Ellen de Ruiter - Commenailles (Jura)


Heeft u vragen over het kopen van een woning in Frankrijk?

Mail ons via onderstaand formulier en wij helpen u graag verder.


sitemap