English Nederlands
 
___

___

___

  Over ServiceImmo
  Klantervaringen 
  Over Frankrijk

U bent hier: ServiceImmo makelaars  >  Over ServiceImmo  >  Klantervaringen  >  Woning Kopen Nièvre

Onze belevenissen met het kopen van een woning in de Nièvre

Na vele vakanties op verschillende bestemmingen in Europa, wisten we zeker dat we een woning gingen kopen in de Nièvre, waar we een eigen stekje wilden. Omdat wij allebei werkzaam zijn in het onderwijs, hebben we regelmatig (anderen zeggen: vaak) vakantie en dat biedt mogelijkheden!

Deze beslissing namen we in 2008, maar we hadden nog geen idee hoe we precies een woning in de Nièvre zouden gaan kopen. En ook nog niet welke prijsklasse, voor de woning die we wilden kopen in de Nièvre, voor ons het meest passend zou zijn. De Nièvre is zo mooi en om elke hoek ligt weer een verrassing, zodat het bij het nemen van een besluit ook op verstand aankwam, bij het kiezen van een omgeving waarin onze woning zou moeten staan.


Wij kozen er voor dat we de afstand in een dag moesten kunnen rijden, we hebben tenslotte ook nog 6 kinderen, voor wie de reis niet te lang moet duren om het leuk te houden. We wilden uitzicht, niet te ver van winkels en de bewoonde wereld en vooral een lekkere woning, waar wel wat aan gewerkt mocht worden, maar niet teveel, zodat we er direct van konden genieten.

Gelukkig is internet tegenwoordig een prachtig middel om je te oriënteren op alle mogelijkheden, zonder voor elk leuke woning (en dat zijn er nogal wat) naar de Nièvre te moeten rijden. Zo gingen we dus aan de slag. Wij kozen ervoor om een woning te kopen in de Nièvre vanwege de prachtige omgeving, de vele mogelijkheden van het gebied, het klimaat en de afstand.

Omdat wensen van verschillende mensen altijd anders zijn, zochten we een site waarop voor ieder wat wils aangeboden wordt. We kwamen uit bij ServiceImmo. Veel aanbod, met regelmatig nieuwe woningen die te koop werden aangeboden in de Nièvre. En waarvan je op de hoogte gehouden wordt, zodat je enthousiasme niet afneemt, maar in stand blijft of zelfs nog groter wordt.

We vonden er ook veel extra informatie over de omgeving, ervaringen van andere mensen die al geslaagd waren in het kopen van hun woning in de Nièvre. Maar tevens ook over de financieringsmogelijkheden, de gewoontes in de streek en de service, om het hele traject van de eventuele koop te begeleiden. En dat is handig, als je HAVO Frans na al die jaren toch wat hiaten is gaan vertonen.

Na een jaar de sites afgestruind te hebben kwamen we in december 2009 twee leuke woningen tegen, die in de Nièvre te koop werden aangeboden. En die we heel graag in het echt wilden zien. Onze nieuwsgierigheid was nu zo groot dat we besloten een afspraak te maken met ServiceImmo en in de kerstvakantie af te reizen naar de Nièvre, dichtbij de woningen die wij zo graag wilden kopen.

Alleen de reis er naartoe was al een feestje! Wat een prachtige omgeving, ook in de winter. Tijdens het begin van onze reis regende het, maar hoe dichter we bij onze bestemming kwamen hoe meer de zon begon te schijnen. Het was ons blijkbaar gegund.
Op de afgesproken plek in de Nièvre ontmoetten wij Sjoerd, we maakten kennis en hij ging ons voor naar de woningen die wij graag wilden kopen.

Gevonden! Onze woning stond te koop in de Nièvre!

De eerste woning die we zagen, lag boven op een heuvel (dus uitzicht), winkel en dorp op loopafstand (dus de auto niet altijd nodig) en relatief weinig opknapwerk (eigenlijk meer afmaken en dus ook tijd voor andere leuke dingen). Een prachtig opgeknapte oude woning met keuken, slaapkamer, douche en toilet beneden en twee slaapkamers op de etage. De nieuwe aanbouw bestond uit een ruime, lichte woonkamer, goed geïsoleerd, mooie vloer, schuifpuien naar een overdekt terras en zicht op 3.000m2 tuin. Naast de woning stonden twee garages en een stenen bijgebouw, met extra douche en toilet. Dit alles in zeer goede staat van onderhoud en handig voor de opslag van grasmaaier, tuinspullen en hout voor de kachels.

Omdat de woning op een heuvel lag, had het een prachtig weids uitzicht over het dorp en de steeds veranderende luchten van de Nièvre. Wij waren er eigenlijk direct van overtuigd dat dit het was. Dit was DE woning die we wilden kopen in de Nièvre: “C’est ici” (zoals we onze woning in de Nièvre genoemd hebben). We zijn nog bij de tweede woning gaan kijken, maar ook Sjoerd gaf aan dat de eerste woning beter bij ons paste. Mede omdat onze wensen, waaraan de woning die wij in de Nièvre wilden gaan kopen moest voldoen, heel duidelijk waren geweest.

Het besluit was gevallen, wij zouden een bod doen en samen met Sjoerd overleggen hoe we de koop het beste konden realiseren. Terwijl wij terug in Nederland waren, hielden we contact met de medewerkers van ServiceImmo.
Intussen hadden we contact gelegd met de eigenaren van de woning in de Nièvre, die ons de volgende keren dat we kwamen heel hartelijk ontvingen (ook met een auto vol spullen, die we vast bij hen op mochten slaan, zodat we in de meivakantie terecht konden). Ze vertelden ons, onder het genot van een goed glas wijn en een heerlijke pastamaaltijd, alles over de geschiedenis van onze toekomstige te kopen woning in de Nièvre.

De begeleiding van ServiceImmo bij al het regelwerk was heel duidelijk, snel en vooral rustgevend. Het blijft toch altijd spannend, de koop van een woning in de Nièvre (of beter gezegd het buitenland in zijn algemeenheid). Er zijn genoeg verhalen bekend over minder geslaagde trajecten!

Inmiddels zijn wij 4 keer op vakantie geweest naar onze woning, hebben we de Nièvre in verschillende seizoenen gezien en verheugen we ons nu op de kerst. We hebben diverse contacten gelegd in de omgeving, zodat met onze nieuwe kennissen in de Nièvre een nieuwjaarsborrel kunnen drinken. Elke keer als we over onze heuvel aan komen rijden en de woning ziend ie we in de Nièvre hebben kunnen kopen, hebben we het gevoel: 'Cést ici!'.
Met dank aan de medewerkers van ServiceImmo, die ons prima geholpen hebben, hebben we een prachtige woning in de Nièvre kunnen kopen! Onze tweede woning in Frankrijk!

Aart en Ria Slagmeulen - La Machine


Heeft u vragen over het kopen van een woning in de Nièvre?

Mail ons via onderstaand formulier en wij helpen u graag verder.


sitemap