ServiceImmo gebruikt cookies om de website naar behoren te laten werken, om functies voor social media te bieden en om onze website te analyseren. Op onze website kun je ons Cookiebeleid vinden.

Puy-de-Dôme, Thiers

REF.SI1458

SI1458, Thiers foto-0 blur SI1458, Thiers foto-0
SI1458, Thiers foto-1 blur SI1458, Thiers foto-1
SI1458, Thiers foto-2 blur SI1458, Thiers foto-2
SI1458, Thiers foto-3 blur SI1458, Thiers foto-3
SI1458, Thiers foto-4 blur SI1458, Thiers foto-4
Club ServiceImmo blur

Alle foto’s zien van dit huis?

Meld je aan bij Club Service Immo!

Meld je aan

€ 463.500

Bekijk foto's

Alle foto’s zien van dit huis?

Meld je aan bij Club Service Immo!

Alle foto’s bij huizen bekijken
Gratis eerste aankoop advies
Nieuwste aanbod via mail
Maak persoonlijke zoekprofielen
Favoriete huizen bewaren

Bedankt voor uw registratie.

Sorry, we kunnen helaas niet met zekerheid vaststellen of je een mens of een geautomatiseerde bot/spammer bent. Hierdoor kunnen we het formulier dat je hebt ingevuld niet verzenden. Probeer het opnieuw of neem direct contact op met de makelaar via e-mail.

Er is iets mis gegaan met het versturen van het formulier.
Controleer of u alle velden (goed) heeft ingevoerd en probeer het nog een keer.

Omschrijving

Stadskasteel met meerdere appartementen en (ver)gezichten.

Unieke mogelijkheid om wonen en werken te combineren!

Direct grenzend aan het entrum van Thiers treft u dit rond 1444 gebouwde stadskasteel aan. In de afgelopen 20 jaar werd het geheel aan de binnenzijde liefdevol omgetoverd tot een smaakvolle en comfortabele “Bed & Breakfast.” Dit met grote aandacht voor behoud en herstel van haar historische waarde en veelheid aan authentieke elementen. Verblijf in de B&B is dan ook een unieke ervaring en wordt door de gasten uitstekend gewaardeerd. Op de 5e verdieping, van het uit 7 niveaus bestaande object bevindt zich de grote salon. Naast de ruimte biedt deze veel charme én is het nu een plek waar frequent huiskamerconcerten georganiseerd worden.

Dankzij enorme muren en speelse vormen laat het kasteel haar exacte oppervlakte niet eenvoudig meten. Globaal resulteert het 154 m2 bebouwde oppervlak in zo’n 110 m2 bruikbare binnenruimte per niveau.
In totaal dus bijna 800 m2.

Naast voorzetting van de huidige activiteiten is er nog volop gelegenheid voor verdere uitbreiding of ontwikkeling van activiteiten/inkomsten.

INDELING

4e niveau | Begane grond aan centrumzijde
De statige entree uit 1551 aan de voor-/centrumzijde van het pand brengt u in de ontvangsthal. De eeuwenoude vloeren, stenen muren, het gewelfde plafond en het zicht op de imposante centrale stenen wenteltrap zullen u en uw gasten direct versteld doen staan. De verrassing is des te groter omdat, in eerste aanblik, het pand aan de buitenzijde nog wel “enige liefde” zou kunnen gebruiken. Naast de entree met toilet en garderobe treft u hier het eerste appartement aan. Bestaande uit een royale woon-eetkamer (60 m2), keuken, slaapkamer, toilet en badkamer.

5e niveau | Eerste etage
Vanaf de stenen wenteltrap komt u via een glazen deur de eerste etage binnen in de eetzaal met keuken, en aangrenzend de grote salon/”salle de concert.” Naast alle prachtige authentieke elementen binnen geven de grote ramen hier u een panoramisch uitzicht over de gehele omgeving.

6e niveau | Tweede etage
Op dit niveau bevinden zich twee gastenverblijven. Het eerste beschikt over twee slaapkamers met eigen toilet en douche. Het tweede over een slaapkamer met toilet en badkamer en een royale salon met keuken. Dit maakt het ook geschikt voor verhuur aan gezelschappen bestaande uit meerdere personen.

7e niveau | Derde etage
Op deze voormalige zolder treft u nog twee complete gastenverblijven aan eveneens geschikt voor gezamenlijke verhuur. De fraaie balken gecombineerd met grote velux-ramen in het dak geven de ruimtes hier een loft-achtige sfeer. Op deze hoogte lijkt het alsof het uitzicht oneindig is, in werkelijkheid is het 60 kilometer en ziet u vanuit hier onder andere de Puy-de-Dôme. In het torentje dat eindigt op dit niveau is daarom achter de raampjes nog een fijne en ongetwijfeld inspirerende werkplek gerealiseerd.

3e niveau | Sous sol
Door vanuit de entree via de stenen wenteltrap af te dalen bereikt u de “sous sol.” Onder een gewelfd plafond bevindt zich hier de “oude keuken,” waarnaast een royale atelierruimte. In de oude keuken waant u zich in een museum. Alhoewel we ons hier onder de entree aan centrumzijde bevinden verzorgen ramen aan de achterzijde een mooie lichtinval. Zowel de oude keuken als het atelier hebben op dit moment geen functie. Het atelier is als zodanig direct bruikbaar. In combinatie met de oude keuken biedt deze bijvoorbeeld ook mogelijkheid voor creatieve culinaire evenementen. Maar ook kunnen hier extra gastenverblijven gerealiseerd worden.

2e niveau | Begane grond aan achterzijde
Vanaf de andere zijde verschaffen twee poorten, waarvan er 1 elektrisch te bedienen is, en een deur u toegang tot het pand. Deze verdieping is op het moment in gebruik als garage en opslag van diverse nog herbruikbare historische bouwmaterialen.

1e niveau | De kelders
Op het onderste niveau treft u de kelders aan. In vroeger tijden was er vanuit de kelders nog een ondergrondse verbindingsroute, deze is nu na zo’n 2 meter afgesloten. De stenen wenteltrap zorgt voor de verbinding tussen alle 7 niveaus van het gebouw. In de trapwanden treft u, naast de bedienden entree, zelfs een voormalig toilet en badkamer, en een nog functionerend fontein, aan.


INTERESSE?

Kopers opgelet:
De vraagprijs staat in géén relatie tot de investeringen die de huidige eigenaresse de afgelopen 20 jaar in het pand gedaan heeft en is daarom ook niet onderhandelbaar. Voor haar is van groot belang dat het monument ook naar de toekomst zal worden behouden. Vanaf een minimum van 250.000 euro aan direct beschikbare middelen is een gedeeltelijk(e) financiering/uitgestelde betaling van het restbedrag bespreekbaar.

Vragen en bezichtigingen
Voor serieus geïnteresseerden is er als voorloper op een bezichtiging een uitgebreide foto- (inclusief plattegronden) en videocompilatie beschikbaar.
Bij voorkeur vraagt u deze “pre-visite” aan via Whatsapp op nummer 0033 – 6 86 55 10 17. Ook voor vragen kunt u mij op dit nummer bereiken.

Kenmerken

Nabij
Thiers
Woonhuis
560m²
Categorie
Landhuizen en kastelen
Type terrein
Afwezig
Ligging
Stad
Bouwjaar
1444
Elektriciteit
Ja
Water
Ja
Verwarming
Gas
Voorzieningen
Op loopafstand
Oppervlakte perceel
154m²
Energieverbruik
Broeikasgasemissies

Kasteel

Oppervlakte gebouw
560
Kamers
12
Woonkamers
5
Eetkamers
2
Keukens
5
Overlopen
4
Slaapkamers
7
Badkamer met douche
3
Badkamer met bad
2
Toiletten
6
Kelders
1
Stookruimtes
1
Garages
1
Werkplaatsen
1
[ { "city": "Thiers", "zipCode": "63300", "lat": 0, "lng": 0, "heading": 0, "pitch": 0 } ]

Interesse? Neem contact met mij op

Ik vertel graag meer over onze dienstverlening. Bel of mail voor een afspraak.

Uw bericht is naar ons verzonden. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Sorry, we kunnen helaas niet met zekerheid vaststellen of je een mens of een geautomatiseerde bot/spammer bent. Hierdoor kunnen we het formulier dat je hebt ingevuld niet verzenden. Probeer het opnieuw of neem direct contact op met de makelaar via e-mail.

Er is iets mis gegaan met het versturen van het formulier.
Controleer of u alle velden (goed) heeft ingevoerd en probeer het nog een keer.

recaptcha
reCAPTCHA
PrivacyTerms
0524/2116/26523